Снимка: © park-lane.eu

Германската софтуерна компания SAP си купи собствена сграда в София и осъществи най-голямата сделка на имотния офис пазар в столицата през последните три години.

Софтуерният гигант придоби новопостроената Park Lane Office в квартал „Хладилника-Витоша“. Сумата по сделката не се съобщава официално, но според източници на Economic.bg и „Капитал“ става въпрос за около 50 милиона евро.

Купувач е "САП Лабс България" - едно от двете дружества, с които германската компания оперира на българския пазар. Последната голяма имотна сделка у нас беше тази с Telus Tower в края на 2018 г.

Продавач на сградата във „Витоша-Хладилника“ е дружеството Park Lane Developments. Съдружници в него са Христо Илиев - основател и мажоритарен собственик на холдинга за недвижими имоти AG Capital, и Таня Косева-Бошова, която има над 20 години опит на пазара на недвижими имоти.

Строежът на Park Lane Office Center започна преди три години и бе завършен през юни 2021 г. Сградата е с площ от 34 800 кв. м, от които 11 етажа и 2 подземни нива. Тя се намира в един от най-бързо развиващите се райони на София.

Три от 11-те етажа и част от партера са наети от "Алианц България", които събраха там над 600 свои служители. Офиси имат и три по-малки фирми, така че 40% от площите са наети. Всички наематели ще останат в сградата и в бъдеще, като техен наемодател на практика ще е „САП Лаб България“. 

Според официалната информация до края на 2022 г. всички служители на германската IT-компания ще се преместят в Park Lane Office. Те са общо над 1100.

От стъпването си в страната през 2000 г. досега компанията непрекъснато разширява присъствието си и тази година е разкрила 300 нови позиции. „САП Лаб България“ разполага с три офиса на различни локации в София. 

„Haшият paзвoeн цeнтъp e ĸлючoв зa cтpaтeгиятa нa ЅАР. Hиe cмe ocмият пo гoлeминa в глoбaлнaтa мpeжa нa ĸoмпaниятa и пpeз изминaлaтa 2020 г. eĸипитe ни ce yвeличиxa c нaд 15%“, ĸaзвa Paдocлaв Hиĸoлoв – изпълнителният директор на „САП Лаб България“.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Протестът на градския транспорт в София ще пропуска само ученици за матурите

Трафикът в столицата ще е силно затруднен след 8:30 ч.

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър

Политици и сайтове с опорки в комбина: Как руската пропаганда стига до българските читатели

Пропагандните статии за Русия са се увеличили 10 пъти след началото на войната

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон