"Италианците идват!": една стара реклама на Fiat стана отново viral за финала на Евро 2020

„Британците идват, британците идват!“ – крещи патриотът Пол Ривър, когато островитяните нападат американците преди извоюването на независимостта на САЩ през 1775 г. „Не, почакайте. Италианците идват“.

Това не е сцена от исторически филм, а видео в подкрепа на италианския национален отбор по футбол преди големия финал на Евро 2020, който "Скуадрата" спечели на "Уембли" срещу Англия след изпълнение на дузпи и триумфира за първи път на европейско от 1968 г. насам.

Клипът с Пол Ривиър стана изключително популярен в социалните мрежи преди финала. Когато той поглежда през бинокъла си, отсреща не са британските военни, а италианските футболисти, облечени в сини екипи и предвождани от капитана Джорджо Киелини.

Щом хората в масачузетското село на Ривър осъзнават, че италианците идват, жените се преобразяват - пускат косите си, скъсяват полите и разкопчават деколтета. Табелката „пъб“ е заменена с „клуб“, а сервизът за чай е изхвърлен, за да направи м ясто на еспресото по масите в местните заведения.

На фон върви драматична музика – „Children of the Revolution“ на T-Rex, а видеото показва кадри от гола на Федерико Киеза на полуфиналите срещу Испания, както и радостните фенове на „адзурите“. Посланието е ясно – италианците идват, за да спечелят трофея.

„Това ще е много по-добро от чаеното парти“ – казва една от жените във видеото, припомняйки Бостънското чаено парти, дало началото на борбата за американската независимост. Клипът завършва с надпис „Forza Italia“.

Видеото не е ново, а е преработен клип от рекламата на американското подразделение на Fiat от 2013 г. В оригинала – вместо италиански футболисти идват автомобилите 500C Abarth.

Рекламата имаше за цел да покаже какво мислят американците за италианците и техните коли – че са стилни, класни и секси, пише Car Driver. Fiat отчете значително подобрение на продажбите в САЩ благодарение на кампанията.

Пол Ривиър е известен с нощната езда от април 1775, с която разгласява идването на британците преди битките в Лексингтън и Конкорд. Той е главният герой в поемата „Походът на Пол Ривиър“ на Хенри Лонгфелоу от 1861 г.

Видеото с италианския отбор стана „viral“ в социалните мрежи и предизвика гнева на някои от английските привърженици, които от началото на първенството пеят „It’s coming home“ – „Футболът се прибира у дома“. С този химн те очакват първата голяма титла на международен форум от световното през 1966 г. насам. Бяха много близо да видят тима си с отличието в ръце, но при изпълнение на дузпи по-точни бяха играчите на Роберто Манчини.

В неделя Италия изгледа още един голям финал – между най-добрия им тенисист Матео Беретини и световния №1 Новак Джокович. Двубоят реши спора за титлата на най-стария турнир от Големия шлем в тениса – лондонския Уимбълдън - но в полза на сърбина.


Звездите по трибуните на Уимбълдън


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024
Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024