Италия затваря нощните клубове и затяга мерките срещу Covid-19 Снимка: © Getty Images

Италианските власти повишиха мерките срещу разпространението на Covid-19 заради увеличаващия се брой на заболели млади хора през последните седмици.

Носенето на предпазни маски на обществени места ще бъде задължително в часовете между 18 ч. и 6 ч. сутринта, ако няма възможност за минимално социално дистанциране.

Нощните клубове и дискотеките ще бъдат затворени - новата мярка се отнася както за закритите, така и за откритите увеселителни пространства като плажните барове.

Всички търговски обекти, които са засегнати от новите ограничения, ще бъдат подпомогнати с икономически помощи от правителството.

Гърция въведе нови стриктни мерки срещу Covid-19

Решението беше обявено след спешна среща на министри и представители на регионалните власти, след като в неделя бяха отчетени 479 нови положителни проби и четири жертви, свързани с Covid-19. Няколко случая са свързани с предаване на инфекцията в нощни заведения.

От 16 август Италия въведе изискване за тестване на всички пристигащи на летище Фиумичино от Хърватия, Гърция, Малта и Испания. Пасажерите могат да се тестват още на летището или да си направят изследване не по-късно от 48 часа след влизането в страната.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

21 нюанса червено

18:13 - 26.04.2024
Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024