Снимка: © Instagram / Ива Софиянска-Божкова и Антон Божков

Ива Софиянска-Божкова вече няма да работи в Нова ТВ. Тя е потвърдила пред "24 часа" за прекратяването на отношенията с телевизията. 

33-годишната журналистка имаше авторска рубрика в съботно-неделния сутрешен блок "Събуди се". Списъкът със събеседниците й включваше както популярни личности от развлекателната индустия, така и с деца и роднини на политици, бизнесмени и др. 

Отпадането й от програмната схема на Нова ТВ дойде няколко месеца след началото на разследването срещу Васил Божков и сина му Антон (съпруг на Софиянска). Бившият хазартен бос, който се укрива в Дубай от февруари 2020, беше дългогодишен спонсор на Нова ТВ чрез "Националната лотария". 

След като му бяха повдигнати обвинения за укриване на държавни такси в особено големи размери, Божков влезе в открит конфликт с Кирил Домусчиев, съсобственик на "Нова Броудкастинг Груп" от 2019 - включително чрез пускането на паметна записка с детайли от договора за реклама и "пълен съпорт в Държавната комисия по хазарта". 

Домусчиев отговори на Божков с жалба срещу bTV

На 24 август Кирил Домусчиев обяви, че ще заведе дело за клевета срещу Васил Божков, след като той го уличи в съучастие в "трафик със забранени вещества и контрабанда" чрез фармацевтичния му бизнес. 

Антон Божков също има обвинение за съучастие в престъпна група (повдигнато през март 2020 г.) и се намира на свобода срещу парична гаранция в размер на 1 млн. лв. 

В понеделник Васил Божков пусна препечатка от писмо на ДАНС до нотариусите в страната за поставяне под наблюдение на всички сделки с негови фирми, фондации и свърани лица. Сред посочените имена в списъка бяха и тези на малолетните деца на Ива и Антон Божкови - Васил и Мая. 

Нито водещата, нито директорът на "Нова Броудкастинг" Ива Стоянова коментират мотивите за прекратяването на рубриката. От думите на Софиянска-Божкова пред "24 часа" се разбира, че все още не е намерила нова работа. 

"Разбира се, че се надявам да продължа да работя. Ако ще е тв журналистика, ще е добре, тъй като в нея имам най-голям опит", казва тя. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба

Годеникът на убитата американска влогърка Габи Петито също е открит мъртъв

Брайън Лондри беше основният заподозрян за убийството ѝ