Избори 2021: ГЕРБ обяви "опитите за изчегъртване" за неуспешни

"Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни. Няма нищо по-тъжно и безполезно от използвана стъргалка", каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в първата пресконференция на партията след изборите на 11 юли.

Изявлението пред медиите на партията беше направено в отсъствието на председателя й Бойко Борисов. Въпреки че ГЕРБ обвиниха ЦИК за слаба организация на изборния ден и заявиха, че "тепърва ще се разбере колко машини са пипани по време на изборния процес", оценката на Дончев за резултата от вота е, че "българската демокрация е жива".

"Какъвто и да е резултатът, се очертава коалиция на протестните партии с ДПС или БСП. Очертава се правителство, което няма да носи политическа отговорност, или правителство тип "Беров/Орешарски". В по-близката история помните, че такъв тип правителства завършват с крах. Пред България има два варианта - задълбочаване на кризата или задкулисно управление във формат, който ще се договаря не пред очите на хората, а зад кулисите на българския политически и икономически живот", каза Тома Биков от ГЕРБ.

"Ние няма да предадем нито един честен и достоен български гражданин. Ние ще продължим да работим за това, в което вярваме, без значение каква роля ни е отредил избирателят. Всъщност и това да бъдеш опозиция е честен и достоен начин да отстояваш принципите си", завърши Томислав Дончев. Представителите на ръководството на ГЕРБ завършиха изявленията си без въпроси от журналисти.

Първи резултати от изборите на 11 юли: "Има такъв народ" се доближи до ГЕРБ, "Демократична България" настига БСП


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024