Изкуството на добрия стил: как да изберем съвършените очила

Като повечето неща в живота, добрият стил е въпрос на баланс. Човек без усет към стила може да се облече изцяло в скъпи, маркови дрехи и пак да изглежда като клоун-далтонист, докато друг може да комбинира секънд хенд пуловер и хавлиени чорапи с палтото на дядо му и, добавяйки подходящ аксесоар, мигновено да добие визията на моден инфлуенсър с 6 милиона последователи в Instagram.

Аксесоарите всъщност са ключът към сейфа, в който иконите на високия стил държат козовете си. Часовници, чанти, слънчеви очила, бижута…това са елементите, които могат да направят вместо вас крачката от неуспешен претенциозен опит за стилна визия и истинска, неподправена класа, вирееща между класическото и авангардното, както и всички етажи помежду им.

Безспорно един от най-лесните начини да демонстрирате и утвърдите своя индивидуален са очилата. Онези, които имат нужда да носят очила с диоптри отдавна нямат повод да плачат заради потенциалната естетическа вреда, която ще им нанесе влошеното им зрение. Напротив, вече се предлагат диоптрични рамки, които могат да оформят безупречен стил и да свалят от плещите на носещите ги тежката отговорност да изпипват всеки детайл от визията си. А онези, които нямат нужда от диоптрични очила, винаги могат да заложат на слънчевите (или на диоптричните рамки със стъкла без диоптър).

Сега добре познатият у нас американски бранд Tommy Hilfiger избухва с огромно разнообразие от очила, слънчеви и диоптрични, които със замах предефинират концепцията за добър стил и се вливат в редиците на модните навигатори. И все пак…големият избор е нещо чудесно, но и леко затормозяващо, когато изпаднем в безкрайно чудене на какво да се спрем.

Затова ви предлагаме няколко ориентира, по които да се водите, когато си избирате очила, в зависимост от модната религия, която изповядвате:

Спортна натура

Ако притежавате официален анцуг, ако обичате да се поизпотявате в залата, ако не пропускате мач по телевизията, ако носите фитнес гривна, следите калорийния си прием и сте склонни да станете в 7ч. сутринта, за да потичате едни небрежни 5 километра, е много вероятно да сте спортна натура. В този случай е добре да се спрете на спортни очила с по-небрежни рамки. Може да са по-традиционно оформени или по-извити, може да включват светли, ярки или неонови цветове, десени с шарки, ивици и геометрични фигури на рамките, както и интересни комбинации от пластмасови и метални материали.
Tommy Hilfiger - слънчеви очила. Как да изберем слънчеви очила?

Елегантен, градски типаж

Обичате ли да ходите в КЕВА? Пазарувате ли от малки, дизайнерски бутици? Притежавате ли гардероб за обувки à la Кари Брадшоу в ранните сезони на „Сексът и градът“? Публикувате ли в Instagram 53-ия подред, най-сетне сполучлив кадър, на който сте се подпрели небрежно на колона, облечени в тренчкот, мокасини и бяла риза? Ако всичките ви отговори са „да“, честито! Вие сте елегантен и модерен, градски типаж.

Онова, от което имате нужда, за да подчертаете яркия си стил, са очила с по-дебели и по-големи пластмасови рамки. Заложете на по-нестандартни за този аксесоар цветове: зелено, синьо, лилаво. Експериментирайте смело с животински щампи и флорални мотиви, погледнете и лазерно изрязаните детайли, както и артистичните метални рамки. В гамата на Tommy Hilfiger със сигурност ще откриете нещо подходящо, което да утвърди стила ви.
Tommy Hilfiger дамски слънчеви очила

Безкомпромисна бизнес машина

В този и без това шарен свят, в който вече ходим на театър с кецове и в зоологическата градина с вечерни рокли, строгият бизнес стил изглежда почти ексцентрично и е приятна гледка за окото на фона на все по-масовото кежуал облекло. Ако възприемате своята личност насериозно, ако самоиронията ви е чужда и имате желание да вдъхвате респект и страхопочитание у околните, вероятно изповядвате философията на бизнес стила и винаги носите точната дължина вратовръзка. В този случай ви препоръчваме консервативните форми и цветове в избора на очила. Заложете на правоъгълна, овална или бадемова форма, конвенционални пластмасови рамки без ярки цветове и странни форми и спокойни, авторитетни цветове като сиво, черно, кафяво, сребърно или златно. Относно материала, титанът и неръждаемата стомана са адекватен избор, а за дамите, които правят сериозна кариера в бизнес сектора, бордото и еспресото са умни цветови решения.
Tommy Hilfiger мъжки диоптрични очила

Свръхзает хоумофис родител

През последните две години любезните разговори с колеги пред кафе машината в офиса отстъпиха място на работата по пижама на фона на вечно въртяща своята мелодична песен пералня. А отвъд по-честите семейни скандали, хоумофисът значи едно: удобство. Активното родителство, включващо ходене по родителски срещи, водене на детето на пиано, таекуон-до и ментална аритметика, също изисква високо ниво на комфорт, комбинирано с щипка небрежна елегантност. Ако се причислявате към тази група хора, вземете си очила с правоъгълни, овални форми или вечно актуалната форма котешко око. Основната форма може да има метални акценти или по-едро Tommy Hilfiger лого, което да подчертава комбинацията от ефектен стил и безкомпромисен комфорт. Пробвайте рамки в меки, пастелни тонове, както и дълбоки цветове като тъмночервено, бледолилаво или дискретно зелено.
Tommy Hilfiger дамски диоптрични очила

Какъвто и стил да изберете, бъдете сигурни, че купувате очила на утвърден бранд с традиции в оптиката и гаранции за високо качество. Защото и най-ексцентричният модел очила, в който сте се влюбили от пръв поглед, не може да компенсира здравето на очите ви, ако същият е на цена от 10 лв. и се продава на сергия на произволен пазар. И тук не става дума за снобско отношение и робуване на марки, а за здраве. Защото, знаете, то е най-важното.

Очилата на Tommy Hilfiger ще намерите във всички по-големи оптики в страната, а за още идеи и модни тенденции, можете да последвате страниците на вносителя на марката - "Мега Оптик" във Фейсбук и Инстаграм.

Светли празници и стилна нова година!


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024