Комедийният актьор Китодар Тодоров и още десетки известни личности ще се включат в първия по рода си благотворителен гейминг спринт на движението #гудгейм. Той ще се проведе в рамките на 72 часа и целта е да бъдат събрани 30 хиляди лева в подкрепа на българското образование.

Инициативата на компанията TDB Play ще започне в 00:00 ч. на 29 януари и ще продължи до 23:59 ч. на 31 януари. Тя ще се излъчва на живо във Facebook страницата на TDB Play и ще включи много популярни фенове на видеоигрите. Цялата програма може ще намерите на сайта на компанията.

Събитието ще предложи разнообразна програма, съобразена с различните интереси на аудиторията. По време на 72-часовия стрийм публиката ще има възможността да се запознае с над 30 интересни гости и да се наслади на любопитно съдържание, което ще включва игри за разпускане (casual) и състезателни игри (esports), настолни игри, автомобилни състезания и други.

Зрителите ще имат възможността да научат любопитни неща от света на гейминга и да чуят историите на някои от най-изявените създатели на игри. По време на стрийма художници от български гейм студия ще рисуват на живо, а известни личности ще могат да се състезават с някои от най-добрите във видеоигрите.

Благотворителният спринт ще бъде открит от обичания комедиен актьор и запален геймър - Китодар Тодоров и KITOGAMING с 8-часов стрийм на популярната игра DOTA 2.

Благотворителният гейминг спринт се организира от #гудгейм в подкрепа на проекта „Prepodavame.bg“ на „Заедно в час“, които се стремят да подпомагат българските учители и да предоставят достъп до качествено образование за всяко дете. #гудгейм е благотворително движение, което цели да обедини хората и организации с афинитет към видеоигрите, в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.

„Prepodavame.bg“ е първият проект, на който инициативата избра да помогне. Мисията на #гудгейм бе подкрепена също и от Българския Гейминг Маратон, организиран през декември 2021. По време на четвъртото издание на Маратона бяха предоставени различни възможности за подпомагане на каузата, чрез които бе събрана сумата от 5055 лв.

Крайната цел на благотворителното движение е да бъдат събрани 30 000 лв. в полза на каузата. По време на предстоящия благотворителен гейминг спринт ще бъдат предоставени различни възможности, чрез които всеки съпричастен с мисията на #гудгейм може да подкрепи значимата кауза.

Всеки зрител, направил дарение, независимо от сумата, ще получи подарък от българската гейминг компания Haemimont Games – тяхната екшън ролева игра Victor Vran.


Владо Николов и #гудгейм: Ако успехът от играта не е споделен, не е сладък

"Булевард България" и LG представят: Геймърите, които да следим


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

В главната роля - Алисия Викандер. Фестивалът в Кан започна да харесва сериали

Новият сериал с Алисия Викандер и 3-серийната драма за убийството на Алдо Моро намериха място сред филмовите премиери

Остин Бътлър и какво коства да изиграеш Елвис Пресли

Възходът, падението и любовната история на Краля на рокенрола са в центъра на новия биографичен филм "Елвис"

Изтеклият "проект" за БГ закон "Магнитски" раздели партиите в коалицията

Асен Василев отрече да се готви санкциониране без право на обжалване

Съвременно изкуство и световна музика предлага фестивалът "Ritual Gatherings" на плаж Камчия

Това е ежегоден културен фестивал, съчетаващ музика, съвременно изкуство, традиционни ритуали и екологични практики.

Мона Лиза в хола ви? Защо само Мона Лиза?

Tелевизорите The Frame - картини от една изложба

Китай търси съюзници в плановете си за нов международен ред

Първата цел са държавите от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия и Южна Африка