Снимка: © Izzi Science for Kids

Частно училище Izzi Science for Kids вече официално е гимназия, след като получи лиценз и беше вписано в регистъра на институциите в системата на предучилищното и училищното образование към МОН като средно училище (ПУК 1. – 12. клас).

Учебното заведение прави прехода към гимназиално обучение само няколко месеца след като се присъедини към глобалното семейство на училищата, акредитирани от Cambridge Assessment International Education. Това предоставя на учениците в Izzi Science for Kids възможности за обучение на английски език, което е „фокусирано върху развиване на техните индивидуални способности и върху усвояването на широк спектър от разнородни знания и умения в спокойна и стимулираща среда“, казват от училището.

В момента в Izzi Science for Kids тече и записването за предстоящите приемни изпити за ученици, които от септември ще бъдат от 2. до 6. клас. Предстоящите дати от конкурса за прием в училището по наука са на 10 и 11 юли. Записването за тях все още е отворено, като са останали единични свободни места и за двата дни.

„Децата ще имат възможността да се потопят в един вълнуващ ден в духа на Izzi Science for Kids“, съобщават от училището. Те ще могат да покажат знания по математика, български и английски език в кратки изпитни модули. Освен това екипът на училището е подготвил интересни експерименти по физика, спортни игри навън и други забавления.

За родителите на децата, кандидатстващи за свободните места от 2. до 6. клас, има планирана серия от отворени врати. На 8 юли - след предварителна регистрация - посетителите ще научат подробности за двуезичната програма на Izzi Science for Kids, както и за предимствата, които акредитацията от Cambridge International носи на училището.

Представители на екипа ще разведат родителите из лабораториите, арт-ателиетата, кабинетите по музика, спортния салон, класните стаи, залите за танци и айкидо.

Всички подробности за конкурса и приема във 2.- 6. клас можете да откриете тук.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?