Снимка: © 7/8 ТВ, март 2020 г. Асен Василев и Кирил Петков разказват за своя план за Covid-кризата в Шоуто на Слави

Бившият премиер Бойко Борисов обяви Кирил Петков и Асен Василев за "добри и кадърни хора", като коментира, че решението им да излязат на парламентарните избори със своя проект е "мъжко" решение от тяхна страна. 

В същото време той атакува остро наследството им от служебния кабинет, което описа като "скок на цените, хаос, безвремие, спиране на всичко, никакво строителство", и уличи Конституционния съд в умишлено протакане на делото за гражданството на Петков. 

"Аз съм работил с тях. В интерес на истината, те са добри хора, кадърни, но някой им даде много рязко газ и ги изстреля на позиции, на които ще се объркат", каза Борисов по време на пресконференция в Пловдив. 

Той обяви, че в миналото е имал среща с тях в Софийския университет (Петков и Василев бяха автори на т.нар. Харвардски курсове в СУ), по време на която се е запознал с някои от идеите им. 

"В СУ бях на една среща с тях, презентираха ми доста неща и казах "Прекрасна ви е теорията, дайте да я съчетаем с практиката, защото двете неща вървят заедно". Ще видят, че колкото по-нависоко са, толкова повече духа вятър. Ще влязат в нашата ситуация и ще видят колко е трудно да се вземат управленски решения. Още два-три месеца може да лъжеш и комисия, и народ, и партньори. Това ще приключи и ще видите, че няма да е същото", каза още Борисов. 

Той сравни заявката им за участие в изборите с решението на Слави Трифонов да направи партията си ИТН. 

"Най-светли чувства, считам, че това е мъжко, както Слави си заяви партията и се бие. Те не се криеха зад правомощията на служебни министри. Чудесно, сега излизаме заедно на стадиона, народът ще обяви кой, колко и как", каза още той. 

В същото време оприличи ангажимента им за "леви политики с десни инструменти" с виц за бившия югославски ръководител Йосип Броз-Тито - "Когато Тито кара колата си, дава десен мигач, но завива наляво. Съдбата на Югославия беше такава, че се разпадна". 

Председателят на ГЕРБ обвини Кирил Петков за това, че смяната на ръководители в Българската банка за развитие и Държавната консолидационна компания довела до увеличаване на "всички бордове от 3 на 9, на 15 човека". 

"Почтено ли е да увеличиш чантаджиите с многото пари двойно и тройно?", попита той. 

Казусите около разширяването на бордовете всъщност възникнаха заради отказа на старите им членове да напуснат въпреки решенията на принципала от МИ.

ББР например имаше тричленен състав на Надзорния съвет, а в момента в него са вписани петима души - Велина Бурска и Митко Симеонов продължават да обжалват отстраняването си. ДКК също увеличи съвета на директорите от 3 до 7, а сега до 5 членове, докато се реши въпросът с отписването на напускащите кадри. 

Борисов атакува и съдиите в Конституционния съд за това, че са дали едномесечен срок на Президентството и Министерството на външните работи за предоставяне на данни за гражданството на Петков: "Защо? За да се направят партии през това време"Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Делян Пеевски си сложи бустерна доза срещу Covid-19

"Категорично подкрепяме ваксинацията"

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба

Годеникът на убитата американска влогърка Габи Петито също е открит мъртъв

Брайън Лондри беше основният заподозрян за убийството ѝ