"Къде отива боклукът": Kaufland България учи децата на екологична отговорност с образователна книга Снимка: © Kaufland

Kaufland България започва кампания, с която да подпомогне децата да научат как да рециклират и да им даде добри примери за екологична отговорност. Това става чрез партньорството на компанията с българското издание на детската образователна книга „Къде отива боклукът?“.

В нея Джес Френч - природозащитник и ветеринарен лекар – разказва любопитни, но стряскащи факти за това къде отиват отпадъците. От понеделник, 21 септември, книгата е налична в хипермаркетите на Kaufland в цялата страна.

Българското издание на „Къде отива боклукът?“ съдържа забавни и поучителни илюстрации и множество полезни съвети, които показват на децата как всеки ден да допринасят за една по-чиста планета. Образователното четиво впуска децата в теми като това как домът може да бъде помощник в опазването на планетата, как да си направят полезни вещи от вехтории или пък с каква устойчива алтернатива биха могли да заместят пластмасовите предмети в ежедневието. От страниците на книгата всяко дете може да научи какви са последиците от безотговорното изхвърляне на отпадъците, кои са различните видове замърсявания, как боклукът влияе върху ресурсите на нашата планета и как действията ни засягат природата и нас самите. Изданието поставя фокус и върху екоравновесието и опазването на околната среда.

„Къде отива боклукът?“ е заглавие на издателство „Ракета“, което достига до българските читатели с подкрепата на Kaufland България и „Еко Партнърс България“. За създаването на книгата са използвани устойчиво добити материали и растителни масла с отговорност и грижа към околната среда, съобщиха от Kaufland.

"Kaulfand България подкрепя изданието в контекста на дългосрочния си ангажимент за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, предотвратяване на нейното използване, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки. Компанията прилага в България RЕset Plastic - стратегията срещу замърсяването с пластмасата на Schwarz Group, част от която е Kaufland. В дългосрочен план търговската верига има за цел да намали употребата на пластмаса с минимум 20% до 2025 г. и да има 100% рециклируеми опаковки на продуктите собствена марка. С подкрепа на компанията се реализират и редица партньорски проекти срещу пластмасата", съобщиха още от компанията.

REset Plastic Schwarz разработи всеобхватна международна стратегия в пет основни направления, които правят възможно реализирането на визията „По-малко пластмаса – затвoрен на цикъла на рециклиране“: RЕduce: въздържаме се от ползването на пластмаса, където е възможно; Redesign: проектираме и разработваме продукти, така че да могат да бъдат рециклирани; Recycle: събираме, сортираме, рециклираме и затваряме цикъла на рециклиране; Remove: помагаме за премахването на пластмасови отпадъци от околната среда; Research: инвестираме в проучвания, разработване на иновативни решения и информираност за рециклирането.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024