Инфекциите на горните дихателни пътища се срещат често не само при децата, но и при възрастните. По време на грипна епидемия на тях се дължи близо 50% от временната нетрудоспособност на населението.

В тази пандемична обстановка много говорим за COVID и не толкова за други вирусни заболявания, които продължават също да са около нас. Кои са разликите между настинка и грип?

Как да подпомогнем на организма да се предпази от вируси? Кои са актуалните стратегии и препоръки в профилактиката и лечението за справяне с инфекциите на горните дихателни пътища, за да не се стига до сложни усложнения?

В рубриката на д-р Неделя Щонова в "Преди обед" участва доц. д-р Александър Райнов, специалист по оториноларингология и ръководи отделението по УНГ в катедрата по хирургични болести на Университетска болница "Лозенец" към Медицински факултет на Софийски Университет "Св. Климент Охридски".

Двамата обсъдиха и бариерните средства за профилактиката на вирусните заболявания. В този контекст коментираха и иновативния спрей "ВируПротект", с който има проведени множество in vivo (с хора, пациенти) и in vitro (в лабораторни условия без хора) проучвания с доказана ефикасност в борбата с вирусите, причиняващи инфекции на горни дихателни пътища. 

Доц. Райнов подчерта факта, че с този спрей е реализирано и проучване срещу SARS CoV2 в in vitro условия с отлични резултати още през септември 2020 година.

УНГ специалистът уточни, че в допълнение на in vitro проучването за ефикасност срещу SARS CoV-2 вируса, има правени и множество in vivo проучвания (проведени с хора), които доказват висока ефикасност на продукта при вирусна инфекция на горните дихателни пътища предизвикана от риновирус.


Този текст е в партньорство с "ВируПротект"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?