Kак да инсталираме новата социална мрежа Threads, ако сме в ЕС? Снимка: © Getty Images

Новото приложение на Meta - Threads, продължава да се радва на особена популярност сред потребителите, като вече надхвърли 100 млн. регистрации в платформата. Въпреки интереса и "глобалното" му пускане обаче, то все още не е достъпно в нито една от 27-те държави от Европейския съюз - в това число и в България.

Причина за забавянето се оказа неяснотата около събираните лични данни в Threads. Услугата все още не е налична в Европа заради особения регулаторен режим за защита на личните данни, но изглежда, че някои потребители са намерили и други начини за достъп до апликацията. Европейски медии като френските "Le Monde" и "Франс Прес", както и други организации и компании вече имат профили в приложението.

Но как? Достъпът до Threads е възможен за потребителите на Android и iPhone, но по заобиколен начин.*

Как да инсталирам Threads на Android?

За ползвателите на Android приложението може да бъде изтеглено като файл с разширение APK от неофициални app магазини. Файлът трябва да бъде изтеглен и инсталиран, но това може да стане само, ако разрешите на устройството ви да работи с апликации от т.нар. "трети страни" или "неизвестни източници".

След инсталирането трябва да разполагате с VPN услуга, която да зададе местоположението ви в страна извън Европейския съюз - като например САЩ или Канада.

Така ще имате Threads на телефона си и единственото, което остава е да се регистрирате. (За особеностите около регистрацията прочетете по-долу в текста).

Как да инсталирам Threads на iPhone?

За тези с устройства на Apple, процедурата е малко по-различна. Те могат да инсталират Threads, ако имат американски акаунт в Apple. При липса на такъв, акаунт може да бъде създаден през браузър в съчетание с VPN услуга.

След като профилът бъде направен, трябва да излезе от досегашния си такъв и да влезе в новия си американски акаунт. Имайте предвид, че по този начин ще загубите запазените си карти по Apple Pay, но това ще е само временно. Когато излизате от акаунта си, може да направите резервно копие на всичко, за да не загубите никакви данни.

Следва да влезе в новия си акаунт и да намерите и инсталирате Threads от App Store-а, като не е необходимо да използвате VPN. След като направите това, можете да излезете от американския си профил и да се върнете в първоначалния си. Въпреки че ще сте с различен профил, приложението вече ще бъде инсталирано на устройството ви.

Неща, за които да внимаваме

  • При правенето на регистрация в Threads, приложението ще поиска данните за останалите ваши профили в социалните мрежи като Facebook, Instagram, Twitter и други и ще изпрати информацията към Meta.
  • За регистрацията е необходим акаунт в Instagram. Няма как да се регистрирате само с имейл.
  • Профилът ви в Threads може да бъде деактивиран, но трудно може да бъде изтрит. Ако искате впоследствие да изтриете профила си, ще трябва да заличите и акаунта си в Instagram.

Threads би рекорда на ChatGPT за най-бързо достигнати 100 млн. потребители


*Имайте предвид, че това са неофициални начини за инсталиране на приложението. Подобни файлове крият рискове от вируси. Бъдете внимателни при изтеглянето им.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024
Живот

Рецепта за козунак? А какво ще кажете за козуначени мъфини

Великден през 2024 година звучи като време за по-практично приготвяне на храна

10:04 - 27.04.2024
Спорт

5 домашни упражнения, след които да се почувствате 5 пъти по-добре

Карин Околие ни показа няколко упражнения с DAJLIEN - колекцията за домашни тренировки на IKEA

09:29 - 27.04.2024
Важно днес

Fitch: Отлагане на членството в еврозоната, може да се отрази негативно на рейтинга на България

Според Fitch България ще изпълни всички критерии до края на 2024 година

09:10 - 27.04.2024