Covid-19 несъмнено причини най-голямата виртуализация в света на бизнеса. В рамките на денонощие цели организации, екипи и отделни личности трябваше да се приспособят към новия начин на работа. От средата на март 2020 година, повече от 90% от работещото население в света беше принудено да работи от вкъщи, като през 2019 година едва 20% от служителите са работили дистанционно, показват данни от глобално проучване и наблюдение върху работната сила.

Ключовият въпрос в момента е как ще изглежда бъдещето на работата оттук нататък?

След повече от два месеца на работа от вкъщи, редица анализи показват три основни стълба за дългосрочен и безопасен бизнес:

- трансформация на организационната култура и приспособяване към новосъздалата се ситуация,

- повишаване нивото на сигурност чрез въвеждане на нови мерки,

- адаптация на технологични решения за сътрудничество.

Липсата на директен контакт и неудобството, свързано с различните форми на електронна комуникация, могат да възпрепятстват и затруднят екипната работа и бизнес процесите. Има обаче лесно лекарство - това са различните решения за виртуални срещи, включващи цялостна организация, проследяемост на срещите, както и такива за групова работа, които дават на всички членове на екипа необходимата информация и насоки, така че да са максимално свързани един с друг.

Това е заключението на проучване, проведено от компанията Freedom Dynamics чрез интервюирането на повече от 1,500 IT лидери. За продължаването на бизнеса е важно да се осигури технологично решение за служителите, което да има позволи интерактивен начин на работа дори и от отдалечени места.

Нещата никога няма да бъдат както преди

Работата от разстояние и екипността са само началото на дългосрочни тенденции, оформящи бъдещето на бизнеса. Същността на работата се променя, служителите желаят повече гъвкавост - интегрирането на потребителския и екипния опит, независимо къде се намират, в офиса или у дома.

Наред с кооперативността, сигурността във виртуалния бизнес се превръща в един от най-важните елементи.

Въпреки че компаниите започват поетапно отваряне на офисите, новият начин на работа има много предимства: повишена продуктивност на служителите, оптимизация на разходите, гъвкавост и ефективност на бизнеса, които удовлетворяват служителите повече от стандартното работно време.

Близо 87% от хората се чувстват по-свързани с останалите си колеги, докато работят от вкъщи и комуникират онлайн, както и по-ангажирани с процесите и културата на компанията. 54% желаят да продължат работата от вкъщи, а 75% от х предпочитат да редуват работата от офиса и от вкъщи

Бъдещето е сега

Новата ситуация изисква приспособяването на всички бизнеси, независимо от мащаба им. Въпреки че не можем да приписваме такива предимства пряко или единствено на усъвършенствани възможности за отдалечена работа, не е много трудно да предположим, че виртуалните екипи и решения за сътрудничество са помогнали значително за постигане на по-добри резултати, комуникация и производителност.

Когато се замислим за ерата след пандемията, не е нужно много въображение, за да разберем колко безопасни и ефективни възможности за работа от разстояние може да има, които да спомогнат за намаляване на разходите за пътуването в бъдеще.

Максималната адаптивност и комбинация от най-добрите практики на традиционния и новия начин на работа са необходими, докато трансформацията на бизнеса може да бъде значително насърчена и подпомогната от сигурни и висококачествени колаборационни решения като Cisco Webex.

Уникално хардуерно и софтуерно решение

Cisco Webex е модерна платформа за сътрудничество, която позволява безпроблемна комуникация от всяко място. Webex е вашата връзка с офиса, колегите и клиентите. През последните 4 работни седмици са регистрирани повече от 450 милиона активни потребители. Изтеглете безплатния Webex и вижте защо това е най-сигурната платформа за сътрудничество.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ВАС позволи на "Евролаб 2011" да остане в наетите помещения в ГКПП "Капитан Андреево"

Съдът продължава да се произнася в полза на частния "монополист" на границата

Вежди Рашидов се връща в политиката през листата на ГЕРБ в Пловдив

Бившият министър на културата вероятно ще е втори след водача на листата Бойко Борисов

А вие как пътувате това лято? 

Кои са алтернативните начини за придвижване през топлите месеци и как да изберем правилното превозно средство?

Корнелия Нинова обвини наследника си в "лъжи и манипулации"

Нинова отрича да е правила масови уволнения в МИИ и държавните дружества

В Запорожие се готви референдум за присъединяване към Русия

Ръководителят на руската администрация в района е издал официална заповед

С четири деца в кемпера на път от Англия до Турция: Семейството с дом на колела

Да напуснеш работата и стария си дом, за да живееш на път с цялото семейство

Трети ден сайтът на БАБХ е недостъпен заради хакерска атака

От Агенцията посочват, че атаката не влияе върху работат им на граничните пунктове в страната

Забавени заявки за износ на оръжие за около 1 млрд. лв. ще бъдат одобрени

"Въпреки че това е бомба, ако трябва да гръмне в ръцете ми, но ще подкрепя бизнеса", обяви новият министър на икономиката