Как медицински ТВ драми помогнаха на болници в САЩ Снимка: © Getty Images

Заснемането на редица американски телевизионни продукции бе преустановено вследствие на пандемията от коронавируса, но това не означава, че филмовата индустрия остава безучастна към борбата с COVID-19. Екипът на медицинската драма „Специализантът“ дари безвъзмездно медицински приспособления на редица местни болници, тъй като разполагаше с излишък от маски и мантии на сценичната площадка. Подобна кампания предприе и екипът на „Station 19“ – продължението на „Анатомията на Грей“.

„Благодаря на целия екип на „Специализантът“ за това невероятно щедро дарение директно от вашата снимачна площадка, включващо мантии, маски, ръкавици и всички необходими неща, от които нашите здравни работници се нуждаят, за да осигурят сигурна грижа за обществото срещу COVID-19“. По този начин ревматологът в болницата Grady Memorial в Атланта д-р Карън Лоу изрази благодарността си към всички участващи в ТВ шоуто, излъчвано по FOX.

„Вчера имах сериозна дискусия с гражданите за това, че принадлежностите ни са малко и е почти невъзможно да пристигне магическа доставка от маски. И все пак, такава магическа доставка имаше – под формата на този много щедър жест“, написа тя в Instagram.

В САЩ заразените с коронавирус вече са близо 20,000. В събота американските здравни власти съобщиха за още 391 нови случая, както и още 19 жертви, което прави общият брой починали 275. Излекуваните към момента са 147 души.

„Този тип обществена подкрепа значи толкова много за нашите лекари „на първа линия“, които правят много жертви, за да бъдат в болниците и да се грижат за нашите граждани“, каза д-р Лоу.

В момента медицинската драма „Специализантът“ е в своя трети сезон. В нея участват Мат Чъкри, Емили ВанКамп, Брус Грийнууд и други. Снимачните дейности обаче бяха преустановени на 14 март, когато компанията FOX спря още няколко свои продукции като „Империя“, „Американска съпруга“ и други. Спряха и няколко продукции на Disney Television.

Forbes съобщава също така, че екипът на шоуто „Station 19“, което е продължение на медицинската драма „Анатомията на Грей“ и развива сюжет за американските пожарникари, също дари приспособления в борбата срещу коронавируса. В тях са включени маски тип N95, които отидоха за противопожарната отбрана в Онтарио, както и за тази в лосанджелиския квартал Лос Фелис.

„Истински късметлии сме, че ни бяха останали около 300 маски тип N95, които дарихме на местни противопожарни станции. Те бяха изключително благодарни“, каза изпълнителният продуцент Криста Верноф.

От „Анатомията на Грей“ имахме резерви от мантии и ръкавици, които също даряваме. Всички сме изпълнени с благодарност към нашите здравни работници по време на тези изключително трудни времена“.

Екипът на медицинската драма на NBC – New Amsterdam, стана поредният участник, който се включва в благородната кауза. Той дари маски, ръкавици, мантии и още приспособления на здравния департамент на щата Ню Йорк. Целта е те да бъдат разпределени за най-нуждаещите се работници в борбата срещу COVID-19.

Освен това шоуто The Good Doctor по ABC има същите планове.

Болниците по целия свят приемат все повече пациенти, които трябва да дадат проби за новия коронавирус. А в САЩ, след като потвърдените случаи в четвъртък скочиха с цели 40%, Центърът за контрол и превенция на заболяванията направи предположение, че най-вероятно милиони американски граждани ще се нуждаят от хоспитализация в бъдеще.

Forbes съобщава, че медицинските работници в страната заливат социалните мрежи с факти, които показват постоянно намаляващото количество на медицинско оборудване.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024