Как мостът на Кличко се оказа по-здрав от моста на Путин

Стъкленият панорамен мост в центъра на Киев (т.нар. "мост на Кличко") се превърна в най-новия символ на украинската съпротива след масивния ракетен обстрел от страна на руската армия.

Владимир Путин твърдеше, че ракетните атаки срещу Украйна на 10 октомври са изпълнени с "оръжия с висока точност" по "енергийната инфраструктура и обекти на военното управление и комуникации".

Една от ракетите в центъра на Киев обаче показва, че нито ударите са били прецизни, нито са целяли само военна инфраструктура.

Мостът на Кличко е построен през 2019 г. като връзка между два централни парка - хълма на Св. Владимир и Хрешчатий парк. Предназначен е едновременно за пешеходци и за велосипедисти.

Камери за видеонаблюдение засичат момента, в който руска ракета пада на метри разстояние от перилата на високия мост.

С изключение на няколко счупени стъкла съоръжението остава без видими сериозни повреди на конструкцията.

Нещо повече - в момента на удара върху моста се намира един човек, който става свидетел на ракетната атака. Мъжът изчаква отломките от бомбата да паднат и успява да си тръгне.

"Стъкленият мост на Кличко се оказа по-силен от моста на Путин", коментира съветникът на Володимир Зеленски Алексей Арестович в Twitter.

"Кримският мост е в шок, че мостът на Кличко оцеля. А тайната е проста - той е украински и явно е изработен от стомана от "Азовстал", пише друг в Twitter.

"Ето ви един ясен пример как работи демокрацията. Туристическият "стъклен мост" в Киев, построен при кмета Виталий Кличко, преживя руска крилата ракета, а Кримският мост за 5 млрд. долара е унищожен от уж модернизирана украинска ракета", пише друг потребител на име Микола Воробьов в Twitter.

"Мостът на Кличко си стои, а този на Путин лежи на дъното на морето. Ето това, приятели, е най-добрата метафора", казва трети.

"В мрежата се появи обяснение как така мостът на Кличко издържа""

"Руснаците мятат безогледно ракети по Киев. А Киев не спира да пуска меметата за моста на Кличко. Никога няма да ни победите", пише човек по адрес на руската армия, докато друг се шегува, че този случай "заслужава дисертация на тема "Влиянието на антикорупционните мерки върху качеството на инфраструктурата".

"Тази яма е всичко, на което се оказа способна високоточната безаналогова руска ракета, която падна до моста на Кличко в центъра на Киев", пише иронично Униан в Telegram.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Текстове от партньори

Пет отличия спечели А1 на PR Приз 2024

Екипът на „Корпоративни комуникации на А1 участва с шест кампании

15:11 - 23.05.2024
Важно днес

Русия удари Харков с 15 ракети C-300, най-малко 7 души са загинали

Местните власти съобщават за 16 ранени при атаките

13:49 - 23.05.2024
Млада България

Епидемия ли е самотата сред младите българи: има ли Gen Z проблем?

Епидемията на самотата не прави изключения, а засяга всички - в това число и младите хора в България. Но до каква степен?

13:25 - 23.05.2024