Кампанията на Kaufland и DMS за Коледа е набрала 30 хил. лева за лечение на деца и възрастни Снимка: © Getty

Клиентите на Kaufland България са дарили близо 30 хил. лева по време на благотворителна кампания „ДАРИ“ в магазините на веригата за Коледа. Тя се провежда съвместно с платформата DMS под мотото „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“.

Средствата се разпределят между хора, нуждаещи се от лечение и с активни кампании в DMS. От началото на партньорството между най-голямата търговска верига в България и платформата DMS са събрани близо 180 хил. лв. за деца и възрастни, които набират средства за лечение.

Мащабните кампании се провеждат традиционно два пъти в година – по време на най-големите християнски празници – Великден и Коледа и в отговор на многобройните запитвания на клиентите на веригата за събиране на средства за лечение.

Шестото издание на инициативата се проведе в периода 4 декември – 14 януари, като всеки желаещ е могъл да направи дарение в специално поставени кутии, разположени във всички 65 хипермаркета на веригата в страната. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които клиентите подкрепят, както и прозрачен процес на дарителство, Kaufland твърди, че се е обърнала за експертно съдействие към DMS.

„Благодарим на всички наши клиенти за доверието и съпричастността към каузите на Kaufland и DMS, защото те са символ на най-висшите човешки качества – милосърдие и доброта и както гласи мотото на кампания, нещо дребно за някого, би могло да се превърне в животоспасяваща подкрепа за друг. Партньорството ни с DMS от 2021 год. за кампания „ДАРИ“ показва, че сумата от даренията нараства през годините, а хората припознават нас и DMS като надежден канал, чрез който да помогнат на нуждаещи се хора, каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност“ в Kaufland България.

Утвърдената дарителска платформа се администрира и управлява от Български дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността “ и работи от 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и посредством онлайн дарения.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024