"Когато за последно се видяхме с Кание Уест, хипер-хип-хоп-суперзвездата и магнат на обувките, той стъпваше на пръсти между стотици чифтове от неговите маратонки Yeezy, разположени на един паркинг.

„Не съм човек на числата“, обясни той преди десет месеца. „Да ме помолиш да преведа по някакъв начин успеха с обувките в числа, е все едно да попиташ баба ти каква точно е рецептата на нейната торта.“ "

Така започва статията на Forbes, в която официално се съобщава за статута на Кание като милиардер.

Американското издание води разговори с рапъра месеци наред, в опит да го накара да им покаже финансовите си документи, за да го "признае" за милиардер, както той настоява.

Преди 10 месеца Forbes излиза с корица и обширен материал за Кание Уест, където обаче не го нарича милиардер, въпреки, че и по техни преценки, и по оценки на индустрията, той е вече е прехвърлил милиарда.

Изданието твърди, че без официални финансови документи, не може да го постави в категорията на милиардерите, а хип-хоп звездата се обижда, и го споделя публично: "Неуважителна статия, която ме унижава нарочно."

По-рано този месец излиза и годишният списък на милиардерите на Forbes, Кание Уест отново отсъства. Уест отново реагира гневно в туитър, като намесва Исус и обвинява медиите в расова дискриминация. Рапарът настоява, че притежава активи на стойност 3,3 милиарда долара, които не му се "признават".

Миналта седмица неговият екип най-накрая предоставя финансофите отчети на Kanye, Inc. Оценката на Forbes на базата на тези документи е, че състоянието на Кание Уест е малко над 1 милиард долара.

Основният актив, разбира се, е марката за спортни обувки Yeezy, която той притежава на 100%. Тя обаче е сложно обвързана (поне за още 5 години) с аdidas, които произвеждат, маркетират и продават обувките, също така е спортно, доколко марката Yeezy би могла да се продава самостоятелно.

Оценката за богатството му може да изглежда малко консервативно, но експертите добавят и риска, който прозтича от лайфстайла на Кание и начина, по който харчи парите си - като истинска рап звезда.

Човекът например си е купил истински танк, а само мазилката в лосанджелиския му дом е такава, че ако се одраска, той извиква екип от Белгия, за да я поправи.

Кание и съпругата му Ким Кардашиан вложиха 20 милиона долара в ремонта на въпросното имение, който продължи цели четири години.

Финансовите наличности в документацията, предоставена на списанието, показва само 17 милиона долара в брой, и 35 милиона в акции.

По-ниско ликвидните му активи са 81 милиона в "сгради и подобрения", и 21 милиона в земя.

Въпреки всичко Кание е втората рап звезда в "семейството на милиардерите" след Джей Зи.

Уест е един от най-успешните музикални изпълнители с над 140 милиона записа, продадени по целия свят. Той е спечелил общо 21 награди "Грами", което го поставя и сред топ-нагрждаваните артисти на всички времена.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ иска да преговаря с ГЕРБ първо за регулаторите и службите, а чак после за министри

ГЕРБ трябва да работят по-бързо и по-старателно в преговорите, смята Петков

18:49 - 27.02.2024
Важно днес

Борисов иска коалиционно споразумение с ПП-ДБ за следващите 3 години

Борисов иска преразпределяне на министерските постове

17:35 - 27.02.2024
Живот

Мъск плати сметка за 4000 пая, след като Tesla отказа поръчката в последния момент

Местна пекарна е щяла да загуби 2000 долара, когато Tesla се е отказала от пайовете точно преди доставката им

16:51 - 27.02.2024
Важно днес

Кой и защо пак плаши, че България и Западът може да пращат войски в Украйна

Премиерът Николай Денков отхвърли спекулациите, че това е било обсъждано в Киев

16:17 - 27.02.2024
галерия

Сериалите, които ще гледаме през март 2024 г.

Дочакахме „Режимът", а междувременно книжните адаптации продължават с пълна сила

16:00 - 27.02.2024
Важно днес

След 3 изборни провала: ГЕРБ си върна разжалвания бивш кмет на Благоевград

Атанас Камбитов отново ще е общински лидер на ГЕРБ-Благоевград

15:10 - 27.02.2024
Важно днес

Погребалните агенции в Русия отказват да участват в поклонение пред Навални

Екипът на Навални не открива място за публично сбогуване с него

14:30 - 27.02.2024