Караянчева отговори на Рашков: Призовавам шефа на ОДМВР-Кърджали да каже как съм го заплашвала Снимка: © Народно събрание

Цвета Караянчева реагира с остри критики срещу твърденията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков за това, че тя е заплашвала директора на ОДМВР Кърджали с уволнение. По-рано днес Рашков твърдеше, че Караянчева е провела телефонен разговор с висшия полицай от своя избирателен окръг и го е предупредила, че "няма да запази поста си" заради акциите на МВР срещу активисти на ГЕРБ, заподозрени в схеми за купуване на гласове в полза на ГЕРБ.

Директор на ОДМВР Кърджали е Щерьо Милчев, който беше назначен на поста си през октомври 2020 г.

Без да отрича или да потвърждава дали е говорила по телефона с Милчев в последните дни, Караянчева се обърна с призив към него " да излезе публично и да заяви дали, как и с какво съм го заплашвала".

"В противен случай ще приема казаното от вътрешния министър Рашков за показна наказателна акция срещу мен, която цели да ме дискредитира персонално в навечерието на изборите и да предизвика ескалация на напрежението в региона", казва тя във видеообръщението си. Караянчева обвинява служебния кабинет в "чудовищни манипулации" и "брутална Гьобелсова пропаганда" заради серията от полицейски разследвания по сигнали за купуване на гласове.

"Подобна груба полицейщина, обиски, арести по донос, разчистване на сметки и подгряване на сценария "гласове срещу дърва" България не помни от мракобесните тоталитарни времена. На всички, които репресивната машина на Рашков мачка и преследва, ще кажа: Не се страхувайте, няма верига за истината, а истината е на наша страна", завършва Караянчева.

Рашков твърдеше, че висшият полицай е бил заплашван с уволнение от страна на Караянчева, "защото предприема действия срещу държавни служители, които са активисти на ГЕРБ, не за друго".

МВР-Кърджали съобщи на 6 юли, че са открити "списъци с 600 имена" в жилище в града, като за иззетите документи "има оперативни данни, че са изготвени с цел упражняване на влияние върху избиратели, за да гласуват в полза на определена политическа сила".

На 9 юли е започнала и акция в горското стопанство в Чакаларово срещу директора на стопанството, местен бизнесмен и мъж, представен като активист на ГЕРБ - отново разследването се води по сигнал за търговия с гласове в навечерието на парламентарния вот.

Малко по-късно в петък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи атака към Бойко Рашков. На брифинг на партията той заяви, че „това не е демокрация“ и се обърна към президента Румен Радев „да си ги прибира тези недоразумения“, визирайки работата на служебния кабинет и в частност акциите на МВР срещу търговията с гласове.

„Видно е, че има терор и репресия само срещу една партия. Това и децата го видяха. Това е вмешателство в предизборната кампания. Обръщам се към другите политически партии – така на 9 септември са омачкали опозицията, след нас ще дойдат и за вас“, каза Борисов и заяви относно купуването на гласове: "Ние една стотинка не сме дали".


Рашков: Цвета Караянчева е заплашвала висш полицай с уволнение заради акция срещу активисти на ГЕРБ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024