Караянчева: Пътуват с хубави коли по магистралите на Борисов и се оплакват

Председателят на 44 Народно събрание Цвета Караянчева изрази учудване от антиправителствените протести, като противопостави "магистралите, пречиствателните станции, енергийната диверсификация, влизането в ERM II, модернизацията на армията" срещу призивите за оставка на кабинета заради корупцията.

В реч по време на среща със симпатизанти на ГЕРБ в Лом, Караянчева обяви, че не разбира защо "някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат "Ама те не стават".

"Що не ги направихте вие, като не стават бе? Що не ги направихте и сега критикувате? Метрото? Отиват, протестират срещу лошия Бойко. Качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, бе! Ходи пеша. Това е положението", заключи Караянчева пред гражданите на Лом.

Тя контраатакува бившия зам.-председател на партията Цветан Цветанов за това, че "хвърля кал" по доскорошните си съпартийци, докато поставя основите на новия си политически проект "Републиканци за България".

"Всички в ПП ГЕРБ сме силно учудени как един от най-големите критици на президента – Цветан Цветанов, от известно време е негов голям поддръжник, подкрепя евентуален служебен кабинет и протестите срещу правителството и твърди, че може да има изборни манипулации. Не прави чест на никого да говори лоши неща за доскорошните си колеги, които той лично е ръководил и подкрепял. Ние категорично не се притесняваме от служебен кабинет, въпреки явната готовност на президента за реваншизъм. Няма от какво да се срамуваме и всичко, което сме направили, е видно за хората във всяко населено място", казва Цвета Караянчева.

Председателят на Народното събрание обвини опозиционните партии, че "знаят, че ще загубят вота, и отсега търсят начини да оправдаят неуспеха си".

Според Караянчева е логично Борисов да има "много врагове".

"Много интереси бяха нарушени, но всичко - в името на идните поколения", казва тя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нинова видя "зависимости" на Елена Йончева, след като ДПС я номинира за евродепутат

Бившата журналистка още не е казала дали ще приеме номинацията

12:12 - 23.04.2024
Европейски дневници

ЕС иска да спре нова функция в TikTok, която плаща на потребители да гледат видеа

EK започна процедура срещу TikTok

11:35 - 23.04.2024