Кардиолог от Добрич почина след зараза с Covid-19 Снимка: © Getty Images

Разпространението на Covid-19 в Добрич доведе до смъртта на още един медик. От Българския лекарски съюз обявиха, че е починал кардиологът д-р Ивелин Марков от ДКЦ-1 в Добрич.

Д-р Марков е завършил медицина през 1974 г., като има специалност по "Кардиоревматология" и "Вътрешни болести". През 2001 г. получава висше образование по здравен мениджмънт. От 1992 до 2001 г. е управител на Първа градска поликлиника в Добрич. До смъртта си е работил като кардиолог в диагностично-консултативния център.

“Д-р Ивелин Марков ни напусна, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг”, се казва в съобщението на БЛС.

Първоначално областната администрация на Добрич съобщаваше за смъртта на втори медик - ендокринолог с практика в града, който е заминал за лечение в Турция. Впоследствие администрацията публикува опровержение, в което посочва, че невярната информация е резултат от грешка в "комуникацията с чуждестранната клиника".

Добрич стана една от най-засегнатите от коронавируса области в последните два месеца. За последното денонощие там са установени 27 положителни проби. Сред заразените има и две медицински лица.

Преди дни журналистът Юлияна Велчева апелира за помощ от правителството заради претоварването на единствената боница в града с пациенти.

„Заразата от коронавирус расте като лавина, мерки за пресичането ѝ липсват, а заради управленска немощ единствената болница в града вече не е в състояние нито да поема болните, нито да ги лекува. В МБАЛ – Добрич вече няма инфекциозно отделение – последният инфекционист напусна преди два месеца", посочва тя.

От Добрич към премиера: Градът е в хуманитарна криза, болницата не може да поема заразени с Covid-19

Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че ще се направи смяна на ръководството на МБАЛ-Добрич и разкритикува организацията на приема на пациенти, която е допуснала настаняването на болни с Covid-19 в едно отделение с останалите.

Смесване на пациенти и липса на мерки: Ангелов и Кунчев критикуват болницата в Добрич


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024