IKEA реши да изследва как чудатият свят на дизайнерката Зандра Роудс, с всичките му смели шарки и цветове, може да бъде пренесен в домашната атмосфера. Резултатът е KARISMATISK – колекцията-манифест на безстрашието и себеизразяването вкъщи.

Тя включва 26 продукта, които окуражават всеки любител на пъстротата: „Бъди смел! Бъди страхотен! Бъди себе си!“. KARISMATISK ще бъде представена ексклузивно в магазините на IKEA в София и Варна.

Известна със своите смели десени и живи цветове, Зандра Роудс действа с революционен замах в модния и текстилен свят вече повече от пет десетилетия. Смелият ѝ подход е вдъхновил експертите от IKEA да изследват силата на цветовете и десените, за да добавят индивидуалност и чар в домашната обстановка. Резултат от съвместната им работа е колекция със силен израз на индивидуалност, талант, местна култура, както и психологическите им ефекти върху хората и пространствата.

"Точно като Зандра, колекцията е шумна, горда и заявяваща. И точно като нея тя казва: “Ето ме!“, казват от компанията. "KARISMATISK празнува нашите домове като израз на нас самите през цветовете, десените и изразителните си предмети. Тя пренася увереността и харизмата на Зандра в интериора. Колекцията носи оптимистична нотка, посветена на забавлението и блясъка вкъщи". 

„Мисля, че много хора се страхуват да експериментират с цветовете, но според мен те носят светлината в дома. Нямам търпение да взема от онези очарователни юргани в леглото си или да ида в банята и да стъпя върху онази шарена постелка. Мисля, че животът, с всички тези неща, би бил по-забавен - те просто са създадени, за да повдигат духа“, споделя Зандра Роудс.

Продуктите от колекцията KARISMATISK са не само цветни, те са и функционални. Заедно със Зандра, IKEA използва пълноценно  измеренията на демократичния дизайн – форма, функция, качество, устойчивост и достъпна цена – за създаване на решения за всекидневните нужди. В избора на материали дизайнерката винаги е практично ориентирана. Където е възможно, в колекцията са използвани рециклирани материали и се е следвала максимата „по-малкото е повече“.

“Екипът на IKEA разбра естетиката на Зандра Роудс. Затова и идеите ни паснаха толкова добре. Процесът по създаването на колекцията беше естествен и истински и това се вижда в крайния резултат“, казва дизайнерката.

Зандра Роудс е един от британските ню уейв дизайнери, който постави Лондон в светлините на международната модна сцена през 1970 г. Дизайнът й винаги носи чисти и ясни послания; драматични, но грациозни; дръзки, но женствени. Роудс се вдъхновява от природата и органичните материали. Цветните й десени често са вдъхновени от пътуването, украинските шевици, символите на индианците, японските цветя и калиграфията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Англия отменя почти всички мерки за Covid - при 90% ваксинирани хора над 60 г.

Без маски и Covid-паспорти в Англия - пикът на Омикрон вече е преодолян, а населението е имунизирано

Шеф Андре Токев влиза в затвора за 7 месеца

Готвачът е сключил споразумение с прокуратурата по делото за шофиране в нетрезво състояние

"Булсатком" пуска BBC Еarth за първи път в България

За всеки активиран ТВ пакет ГЛОБУС компанията ще дарява средства за Фондация "Заедно в час"

Цацаров се връща във Върховната касационна прокуратура, която го проверява

ВКП вече извършва проверка срещу него, изискала е информация от ДАНС

7 души са били подслушвани незаконно у нас през 2021 г.

141 от проверките са свързани с протестите, не е ясно дали подслушваните са сред тях

Над 43% от изследваните тестове на Центъра по заразни болести са с "Омикрон"

Това е поредната серия от данни, показваща 227 нови случая на щама, който вече е в 18 области

"Изгубената дъщеря": Долу митът за перфектната майка

Дебютът на Маги Джиленхол е с невероятната Оливия Колман в главната роля

Стоян Денчев и "брандът България" - от павилиона на Експо 2020 в Дубай до Летище София

Бившият ректор на УниБИТ започва да навлиза и в управлението на туризма

Видеоигрите могат да бъдат полезни: EndeavorRX е официално лекарство, тества се и срещу "Covid-мъгла"

Играта е помогнала на стотици деца, страдащи от синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност