KARISMATISK на IKEA - смел и цветен дизайн за дома в колаборация с дизайнерката Зандра Роудс

IKEA реши да изследва как чудатият свят на дизайнерката Зандра Роудс, с всичките му смели шарки и цветове, може да бъде пренесен в домашната атмосфера. Резултатът е KARISMATISK – колекцията-манифест на безстрашието и себеизразяването вкъщи.

Тя включва 26 продукта, които окуражават всеки любител на пъстротата: „Бъди смел! Бъди страхотен! Бъди себе си!“. KARISMATISK ще бъде представена ексклузивно в магазините на IKEA в София и Варна.

KARISMATISK на IKEA - смел и цветен дизайн за дома в колаборация с дизайнерката Зандра Роудс

Известна със своите смели десени и живи цветове, Зандра Роудс действа с революционен замах в модния и текстилен свят вече повече от пет десетилетия. Смелият ѝ подход е вдъхновил експертите от IKEA да изследват силата на цветовете и десените, за да добавят индивидуалност и чар в домашната обстановка. Резултат от съвместната им работа е колекция със силен израз на индивидуалност, талант, местна култура, както и психологическите им ефекти върху хората и пространствата.

"Точно като Зандра, колекцията е шумна, горда и заявяваща. И точно като нея тя казва: “Ето ме!“, казват от компанията. "KARISMATISK празнува нашите домове като израз на нас самите през цветовете, десените и изразителните си предмети. Тя пренася увереността и харизмата на Зандра в интериора. Колекцията носи оптимистична нотка, посветена на забавлението и блясъка вкъщи".

Зандра Роудс - KARISMATISK на IKEA

„Мисля, че много хора се страхуват да експериментират с цветовете, но според мен те носят светлината в дома. Нямам търпение да взема от онези очарователни юргани в леглото си или да ида в банята и да стъпя върху онази шарена постелка. Мисля, че животът, с всички тези неща, би бил по-забавен - те просто са създадени, за да повдигат духа“, споделя Зандра Роудс.

Продуктите от колекцията KARISMATISK са не само цветни, те са и функционални. Заедно със Зандра, IKEA използва пълноценно измеренията на демократичния дизайн – форма, функция, качество, устойчивост и достъпна цена – за създаване на решения за всекидневните нужди. В избора на материали дизайнерката винаги е практично ориентирана. Където е възможно, в колекцията са използвани рециклирани материали и се е следвала максимата „по-малкото е повече“.

KARISMATISK на IKEA колаборация със Зандра Роудс

“Екипът на IKEA разбра естетиката на Зандра Роудс. Затова и идеите ни паснаха толкова добре. Процесът по създаването на колекцията беше естествен и истински и това се вижда в крайния резултат“, казва дизайнерката.

Зандра Роудс е един от британските ню уейв дизайнери, който постави Лондон в светлините на международната модна сцена през 1970 г. Дизайнът й винаги носи чисти и ясни послания; драматични, но грациозни; дръзки, но женствени. Роудс се вдъхновява от природата и органичните материали. Цветните й десени често са вдъхновени от пътуването, украинските шевици, символите на индианците, японските цветя и калиграфията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Радев се разгневи на Рюте във Фейсбук

България най-вероятно ще остане сама в "чаклнята" на Шенген

00:16 - 03.12.2022

Има опасност България да остане сама извън Шенген

Нидерландия обаче ще подкрепи кандидатурите на Румъния и Хърватия в Шенген

18:06 - 02.12.2022

Кадър на ДПС, оглавявал дирекция на КПКОНПИ, се оказа с плагиатствана дисертация в УНИБИТ

Свързаната с ДПС юристка Христина Атанасова е преписала 43% от научния си труд

17:28 - 02.12.2022

"Хартиената коалиция" продължава с атаките срещу Изборния кодекс

Втори ден т.нар. "хартиена коалиция" прокарва желаните от нея изборния промени

16:35 - 02.12.2022

ГЕРБ може да предложи кабинет на малцинството, но опонентите им предвиждат тройна коалиция

От партията ще запазят в тайна номинацията за министър-председател до понеделник

15:35 - 02.12.2022

Икономистът Никола Янков: Новината на деня не са хартиените бюлетини, а изолацията на България от Шенген 

Без интеграция в Шенген и Еврозоната България ще деградира постепенно до статута на Сърбия, пише Янков.

14:38 - 02.12.2022