KARISMATISK на IKEA - смел и цветен дизайн за дома в колаборация с дизайнерката Зандра Роудс

IKEA реши да изследва как чудатият свят на дизайнерката Зандра Роудс, с всичките му смели шарки и цветове, може да бъде пренесен в домашната атмосфера. Резултатът е KARISMATISK – колекцията-манифест на безстрашието и себеизразяването вкъщи.

Тя включва 26 продукта, които окуражават всеки любител на пъстротата: „Бъди смел! Бъди страхотен! Бъди себе си!“. KARISMATISK ще бъде представена ексклузивно в магазините на IKEA в София и Варна.

KARISMATISK на IKEA - смел и цветен дизайн за дома в колаборация с дизайнерката Зандра Роудс

Известна със своите смели десени и живи цветове, Зандра Роудс действа с революционен замах в модния и текстилен свят вече повече от пет десетилетия. Смелият ѝ подход е вдъхновил експертите от IKEA да изследват силата на цветовете и десените, за да добавят индивидуалност и чар в домашната обстановка. Резултат от съвместната им работа е колекция със силен израз на индивидуалност, талант, местна култура, както и психологическите им ефекти върху хората и пространствата.

"Точно като Зандра, колекцията е шумна, горда и заявяваща. И точно като нея тя казва: “Ето ме!“, казват от компанията. "KARISMATISK празнува нашите домове като израз на нас самите през цветовете, десените и изразителните си предмети. Тя пренася увереността и харизмата на Зандра в интериора. Колекцията носи оптимистична нотка, посветена на забавлението и блясъка вкъщи".

Зандра Роудс - KARISMATISK на IKEA

„Мисля, че много хора се страхуват да експериментират с цветовете, но според мен те носят светлината в дома. Нямам търпение да взема от онези очарователни юргани в леглото си или да ида в банята и да стъпя върху онази шарена постелка. Мисля, че животът, с всички тези неща, би бил по-забавен - те просто са създадени, за да повдигат духа“, споделя Зандра Роудс.

Продуктите от колекцията KARISMATISK са не само цветни, те са и функционални. Заедно със Зандра, IKEA използва пълноценно измеренията на демократичния дизайн – форма, функция, качество, устойчивост и достъпна цена – за създаване на решения за всекидневните нужди. В избора на материали дизайнерката винаги е практично ориентирана. Където е възможно, в колекцията са използвани рециклирани материали и се е следвала максимата „по-малкото е повече“.

KARISMATISK на IKEA колаборация със Зандра Роудс

“Екипът на IKEA разбра естетиката на Зандра Роудс. Затова и идеите ни паснаха толкова добре. Процесът по създаването на колекцията беше естествен и истински и това се вижда в крайния резултат“, казва дизайнерката.

Зандра Роудс е един от британските ню уейв дизайнери, който постави Лондон в светлините на международната модна сцена през 1970 г. Дизайнът й винаги носи чисти и ясни послания; драматични, но грациозни; дръзки, но женствени. Роудс се вдъхновява от природата и органичните материали. Цветните й десени често са вдъхновени от пътуването, украинските шевици, символите на индианците, японските цветя и калиграфията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Асен Василев към Атанас Пеканов: Не е вярно, че няма европари за градска железница в Пловдив

Бившият вицепремиер по управление на еврофондовете твърди, че такъв проект нямам

18:50 - 21.04.2024
Важно днес

Диана Тонова сменя Иван Таков начело на БСП - София

Изборите в София бяха свикани от Националния съвет на партията

17:45 - 21.04.2024
Важно днес

Зеленски: Украинците имат нужда от доставка на "Пейтриът" сега

Русия твърди, че е завзела село със стратегическо местоположение

16:27 - 21.04.2024
Политика

Независими анализатори? Да, ако медиите плащат за техния труд

Да анализираш по медиите е професия и не може да е безплатна

15:19 - 21.04.2024
Бизнес

LVMH отчете значителен спад в продажбите на шампанско и коняк

За първото тримесечие на годината приходите от спиртни напитки са с 16% по-ниски

14:10 - 21.04.2024
Живот

Интернет се разочарова, че снимката с брада на Марк Зукърбърг е фалшива

Ретуширан кадър на собственика на Meta стана хит в социалните мрежи

13:35 - 21.04.2024
Важно днес

Изход от кризата или нова криза? В Косово гласуват на референдум за отстраняване на албански кметове

Близката до Белград партия "Сръбска листа" призова за бойкот

13:32 - 21.04.2024
Важно днес

Шанс за живот на трима души даде донорска ситуация в "Пирогов"

Черният дроб и бъбреците на изпаднал в мозъчна смърт 59-годишен мъж са били трансплантирани

11:48 - 21.04.2024