Каспаров: Нямам претенции да съм запознат с вътрешната ви политика

"Получих още такива оплаквания след появата ми в София и ги взимам предвид. Фокусът на моята подкрепа в европейската политика в момента е насочена към Украйна сега, не в миналото. Нямам претенции да съм запознат с вътрешните ви политически дела. А ГЕРБ са открито за Украйна."

Това написа в профила си в Twitter световният шампион по шахмат Гари Каспаров в отговор на критиките срещу него, че е присъствал на пресконференция на ГЕРБ и е посочил партията на Борисов като единствената партия в България, която открито подкрепя Украйна.

В последния ден от посещението си в София Гари Каспаров се появи в централата на ГЕРБ в компанията на Бойко Борисов, който го представи като "един от големите борци за демокрация" и обяви, че той е дошъл като "наш гост, на младежкия ГЕРБ".

"Научих, че ГЕРБ е единствената партия в България, която има много силна и много еднозначна позиция по отношение на войната в Украйна и руската агресия. Това е момент, който може да бъде описан с прости шахматни термини - за разлика от политиката тук няма "сива зона", всичко е черно или бяло. Би трябвало да направите единствения морален избор, който е приемлив за хората, вярващи в демокрацията и човешките права... Знам, че българите скоро ще имат нови избори и мога само да изразя надеждата си, че хората ще видят ясно, че ГЕРБ е единствената политическа сила, която застава от правилната страна на историята", заяви Каспаров по време на пресконференцията.

В отговор, доскорошният министър на електронното управление от ДБ Божидар Божанов написа на Каспаров, че е бил подведен и че именно по време на управлението на ГЕРБ е бил построен "Турски поток" и е било позволено на Лукойл да не плащат данъци.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024