Снимка: © Kaufland

Kaufland България е най-големият работодател в сектора за модерна търговия в страната, сочи класацията „Водещи работодатели в България“, създадена и провеждана от ICAP Bulgaria. Със своя екип от над 6000 души Kaufland заема и второто място в подреждането, представящо 500-те компании с най-голям брой служители у нас.

„Да сме най-големият работодател в ритейл сектора и втори по големина работодател в страната за нас е изключителна гордост, но и огромна отговорност. Осъзнаваме нашата значима роля както за развитието на пазара на труда в страната, така и за нашите служители и техните семейства. Затова основен приоритет в работодателската ни политика е грижата за екипа ни. Всеки ден се стремим да подобряваме работната среда и да инвестираме в здравето на служителите и в тяхното личностно и професионално развитие. В лицето на Kaufland те винаги могат да намерят сигурен работодател, който ги подкрепя“, сподели Милена Караилиева - директор „Човешки ресурси“ в Kaufland България.

Kaufland България е лидер в сектора за модерна търговия. Водещата позиция на компанията и нейните добри работодателски практики, утвърдени през годините, я превръщат в предпочитан и надежден работодател. Доказателство за това са дългогодишните служители в компанията – над 50% от тях работят в Kaufland от над 3 години, а голяма част са в екипа на търговската верига още от стъпването й на българския пазар. 

"Зад успеха на Kaufland като работодател стои цялостна дългосрочна стратегия за привличане, подбор, обучение, развитие и задържане на кадри, в която първи приоритет е грижата за служителите", споделят от компанията. Само през 2019 г. Kaufland България инвестира над 6.3 млн. лв. в обширен пакет от социални придобивки, които целят да създадат още по-добра среда за работа и развитие и да повишат стандарта на живот на служителите. Социалният пакет включва над 15 придобивки, сред които допълнително здравно осигуряване, ваучери за храна, карти за спорт, профилактични прегледи и други. 

"Предоставянето на възможности за развитие и надграждане на познанията служителите е друга ключова практика в работодателската политика на Kaufland. Цeлогодишно компанията инвестира в редица обучения, които целят да повишат професионалните знания и личностните умения на екипа. Само през 2019 година търговската верига е провела близо 120 обучения, като всеки един от над 6000-те служители е преминал поне едно от тези обучения. Доказателство за възможностите за развитие и кариерно израстване е фактът, че 80% от ръководителите в Kaufland са били вътрешно развити и повишени в компанията", съобщиха от Kaufland.

Благодарение на "цялостната си политика за развитие на човешкия капитал през 2020 г.", за втора поредна година Kaufland България беше сертифицирана като Топ Работодател от международната независима организация Top Employers Institute. 


Катерина Ушева и Марсел Леви: “Брей!” е нещо много българско - не можеш да го преведеш, а само да го усетиш 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" искат оставка от ПП заради отнета дума на Десислава Атанасова

Опозицията иска отстраняване на зам.-председателя на парламента Мирослав Иванов

Протестът на градския транспорт прекъсна трафика в София

Шествието ще продължи до 13 ч. пред Министерски съвет

ВСС отново отложи заседанието за предсрочно освобождаване на Гешев

Единодушно със 17 гласа "за" ВСС реши да изчака окончателното произнасяне на Върховния административен съд по случая "Жоси"

Коалицията все пак ще предложи 0% ДДС за хляба

Дянков: Намаляването на ДДС е проинфлационно и само ще увеличи търсенето и инфлацията

Димчо Дебелянов и "Аз искам да те помня все така" се падна на матурата по БЕЛ

46 661 души се явяват на днешните зрелостни изпити по български език и литература.

Още стотици бойци са евакуирани от "Азовстал", съдбата им обаче остава неясна

Украйна иска воините й да бъдат предадени на трета страна, Русия е против

Къде ще са протестите в София днес?

Няколко протеста ще се слеят днес пред Министерски съвет

Протестът на превозвачите на 18 май остава, но без блокади

Кабинетът е предложил няколко решения по исканията на превозвачите