Kaufland България е най-успешната компания в сектора за модерна търговия за 2019 год. и за 11-та поредна година се нарежда в Топ 10 на най-големите компании в страната според класацията „K100: Най-големите компании в България“ на в. „Капитал“ . Класацията се прави на база отчетени приходи за предходната година и според авторите си е "огледало за представянето на големия бизнес в България за 2019 г., като освен поглед върху развитието на икономиката през изминалите 12 месеца дава и перспектива за следващите".

Kaufland е на 7 място сред всички компании в страната, като преди нея са само фирми от сектора енергетика, горива и метали.

Kaufland България отбелязва ръст в оборота в сравнение с 2018 год., като през 2019 год. приходите на компанията надхвърлят 1,65 млрд. лв. По този начин Kaufland за поредна година е лидерът в ритейл сектора у нас и затвърждава позицията си на най-успешната и динамично развиваща се търговска верига.

Катерина Ушева и Марсел Леви: “Брей!” е нещо много българско - не можеш да го преведеш, а само да го усетиш

„За нас е чест вече 11 години да сме сред 10-те най-успешни компании в България и водещата търговска верига в сектора за модерна търговия. В основата на този успех стои доверието от страна на нашите клиенти, което вече 15 години градим с неуморна работа и висок професионализъм.

Престижното ни място в класацията е доказателство, че водим дългосрочна и последователна политика за развитие на мрежата ни от хипермаркети, че предлагаме все по-богат и устойчив асортимент от качествени продукти на отлични цени и най-вече, че успяваме да бъдем верен партньор на всяко българско семейство в неговото ежедневие“, коментира Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България.

Според него Kaufland се нарежда в челната десетка на класацията в резултат на доверието от страна на клиентите и последователната си политика за изключителен фокус върху качеството - като асортимент, като обслужване, като цялостно клиентско изживяване, като взаимоотношения с партньори и цялостно бизнес поведение. Трите основни съставки на бизнес модела на компанията са атрактивна цена, удобство при пазаруването и разнообразие от продукти.

Основният критерий в ежегодната класация „K100“ за най-големите компании в страната е общият размер на приходите за предходната година. Под внимание се взима и нетният финансов резултат, като подреждането е представително за над 90% от големите български дружества с годишни приходи над 100 млн. лева.

От старта си на българския пазар през 2006 г. до днес Kaufland се превръща в значим фактор за развитието на националната икономика с инвестиция от над 1,4 млрд. лева. През 2020 г. Kaufland България има 60 хипермаркета в 34 града в страната, като всеки от тях е със средна търговска площ от 3200 кв. м, а асортиментът в най-големите обекти на компанията надхвърля 20 000 артикула.

Търговската верига е и сред най-големите работодатели в България с екип от над 6000 служители, които с помощта на безупречната инфраструктура на Kaufland успяват да предложат на всеки клиент добре селектиран микс от продукти и богат избор за неговите различни нужди. В началото на годината компанията бе отличена като Топ работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute, а през последния месец взе наградата „Любима търговска верига“ на българите, спечелена на база директен потребителски вот в престижната класация „Моите любими марки“.

Kaufland България принадлежи към голямото семейство на водещата германска търговска група Schwarz. Днес Kaufland се нарежда сред водещите ритейл компании в Европа с над 1300 хипермаркета и около 132 000 служители в осем европейски държави. Другата от веригите, собственост на Schwarz e на 10-то място в класацията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени

Франция започва разследване срещу бившия чешки премиер Бабиш за пране на пари

Проверката се фокусира върху начина, по който Бабиш е придобил недвижими имоти в Мужен чрез редица офшорни компании. 

Почина създателят на "Малкия Никола" Жан-Жак Семпе

Големият френски художник беше един от известните създатели на корици на New Yorker

Шрьодер съди Бундестага заради отнетите му привилегии

Бившият канцлер се бори да си върне издръжката от 400 000 евро

Мария Бакалова ще се снима в два нови холивудски филма

Единият филм е история между баща и дъщеря, а другият за съперничество между две компании

Пеевски заведе иск в САЩ за това, че е бил "неоснователно санкциониран"

Сред ответниците по делото са Джанет Йелън и Антъни Блинкен

ФБР е обискирало дома на Тръмп в търсене на документи за ядрени оръжия

Министерството на правосъдието на САЩ поиска от съдебните власти да оповестят публично заповедта, с която ФБР е разрешило претърсването на имота