За четвърта поредна година Kaufland България е сертифициран като Топ Работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute.

Kaufland получава сертификацията след детайлен мониторинг на процесите в компанията през 2021 г. Анализът обхваща 20 области от управлението на човешките ресурси и продължава близо 6 месеца, а оценката се изготвя от международно жури от независими експерти, които изследват внимателно въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти в тази област.

В проучването за 2022 г. Kaufland България се представя с по-добър общ резултат спрямо миналогодишния си и спрямо нормата*. Областите, в които Kaufland постига най-отчетлив напредък, са „Привличане на таланти“, „Удовлетвореност на екипа“, „Стратегия за управление на човешкия ресурс“ и „Работодателски имидж“.

Отличието Top Employer е присъдено на Kaufland България, както и на всички останали държави от семейството на компанията. Освен Топ Работодател в България, Kaufland за поредна година е и Топ Работодател в Европа.

„Горди сме, че отново преминаваме успешно през процеса на сертификация като Топ Работодател. За нас това носи добавена стойност, защото успяхме да докажем високите стандарти в работодателската ни политика в още една нелека година за обществото", каза директорът на отдел "Човешки ресурси в Kaufland България - Милена Караилиева.

"Въпреки сътресенията на пазара на труда и несигурната икономическа ситуация в условия нa cвeтoвнa пaндeмия, през 2021 г. зaтвъpдихме пoзициятa cи нa cтaбилeн и нaдeждeн партньор на екипа, ycпяxмe дa зaпaзим здpaвeтo ни чpeз нaвpeмeнни и пpaвилни мeрки, оcтaнахме cтaбилни като вoдeщa pитeйл компaния и катo paбoтoдaтeл с екип от над 6500 души, който се стреми да оcигypявa cигypнocт и oтлични ycлoвия зa paбoтa и paзвитиe“, коментира тя.

„Подновената награда Top Employer затвърждава позицията ни, в която нашите служители са най-важният актив на компанията. Ето защо искаме да им предложим привлекателна среда за работа и развитие, в която всеки може да израства и която е мотиватор за постигане на високи резултати“, казва Ангела Щоферс, Директор "Човешки ресурси" в Kaufland.

Създаден преди повече от 30 години като независим институт, Top Employers дефинира рамката за оптимално управление на персонала. Универсалният на глобално ниво метод за сертифициране се прилага в повече от 120 държави на 5 континента.

“Изминалата предизвикателна година, както и предходната, повлия на работата на много организации по света и в този период Kaufland продължи да демонстрира приоритет в поддържането на отлични работодателски практики. Компанията посреща и управлява промените, за да постигне положително въздействие върху живота на своите служители“, коментира Дейвид Плинк - изпълнителен директор на Top Employers Institute.

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града.

От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионалната икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи, до намаляването на пластмасата.


**Нормата е средна стойност от оценката на над 1800 организации глобално, в това число 157 компании от сектора на модерната търговия.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Мадоната с противотанковата ракета "Света Джавелин" смущава църквата, но помага на Украйна

Кампанията за дарения с образа от стенописа вече е събрала над 2 млн. долара

Путин изнудва Шолц и Макрон да свалят санкциите

Путин постави ултиматум за сваляне на санкциите, за да пусне износа на украинско зърно

Първите 200 бежанци от Украйна ще бъдат транспортирани в нови бази

Властта ще наказва ведомствата си, които отказват да отворят врати за бежанците

Украйна получи противокорабни ракети "Харпун" и самоходни гаубици M109

Дания и Великобритания са съдействали за новата пратка

Янев и Костадинов тръгнаха в атака срещу въвеждането на еврото

Синхрон между "Възраждане" и "БГ възход" ден след одобряването на националния план от Министерски съвет

Александър Дунчев уличи ИТН в "игра в полза на старата власт" и поиска вето от Радев върху закона за околната среда

2-годишното отлагане на по-силния контрол върху големи строежи е "спуснато под натиск"

Джоди Фостър е звездата в новия сезон на True Detective

Сериалът най-после се завръща след пауза от 3 години