За четвърта поредна година Kaufland България е сертифициран като Топ Работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute.

Kaufland получава сертификацията след детайлен мониторинг на процесите в компанията през 2021 г. Анализът обхваща 20 области от управлението на човешките ресурси и продължава близо 6 месеца, а оценката се изготвя от международно жури от независими експерти, които изследват внимателно въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти в тази област.

В проучването за 2022 г. Kaufland България се представя с по-добър общ резултат спрямо миналогодишния си и спрямо нормата*. Областите, в които Kaufland постига най-отчетлив напредък, са „Привличане на таланти“, „Удовлетвореност на екипа“, „Стратегия за управление на човешкия ресурс“ и „Работодателски имидж“.

Kaufland България е Топ Работодател за четвърта поредна година

Отличието Top Employer е присъдено на Kaufland България, както и на всички останали държави от семейството на компанията. Освен Топ Работодател в България, Kaufland за поредна година е и Топ Работодател в Европа.

„Горди сме, че отново преминаваме успешно през процеса на сертификация като Топ Работодател. За нас това носи добавена стойност, защото успяхме да докажем високите стандарти в работодателската ни политика в още една нелека година за обществото", каза директорът на отдел "Човешки ресурси в Kaufland България - Милена Караилиева.

"Въпреки сътресенията на пазара на труда и несигурната икономическа ситуация в условия нa cвeтoвнa пaндeмия, през 2021 г. зaтвъpдихме пoзициятa cи нa cтaбилeн и нaдeждeн партньор на екипа, ycпяxмe дa зaпaзим здpaвeтo ни чpeз нaвpeмeнни и пpaвилни мeрки, оcтaнахме cтaбилни като вoдeщa pитeйл компaния и катo paбoтoдaтeл с екип от над 6500 души, който се стреми да оcигypявa cигypнocт и oтлични ycлoвия зa paбoтa и paзвитиe“, коментира тя.

„Подновената награда Top Employer затвърждава позицията ни, в която нашите служители са най-важният актив на компанията. Ето защо искаме да им предложим привлекателна среда за работа и развитие, в която всеки може да израства и която е мотиватор за постигане на високи резултати“, казва Ангела Щоферс, Директор "Човешки ресурси" в Kaufland.

Създаден преди повече от 30 години като независим институт, Top Employers дефинира рамката за оптимално управление на персонала. Универсалният на глобално ниво метод за сертифициране се прилага в повече от 120 държави на 5 континента.

“Изминалата предизвикателна година, както и предходната, повлия на работата на много организации по света и в този период Kaufland продължи да демонстрира приоритет в поддържането на отлични работодателски практики. Компанията посреща и управлява промените, за да постигне положително въздействие върху живота на своите служители“, коментира Дейвид Плинк - изпълнителен директор на Top Employers Institute.

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 61 хипермаркета в 35 града.

От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионалната икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи, до намаляването на пластмасата.


**Нормата е средна стойност от оценката на над 1800 организации глобално, в това число 157 компании от сектора на модерната търговия.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Властите започват евакуация на хора, които живеят в района на Гара Елин Пелин (Обновява се)

По първоначална информация има пострадали.

18:41 - 25.07.2024
Европейски дневници

България е доникъде с предложенията за еврокомисари, а ЕК даде краен срок

България все още е в следизборна безизходица и не е ясно какво ще се случва с кандидатите за еврокомисари

17:40 - 25.07.2024
Важно днес

"Александровска" болница спира аутопсиите - моргата е препълнена

Това може да блокира работата по разследвания, алармира прокуратурата

17:02 - 25.07.2024
Млада България

Защо 25% от поколението Z водят родителите си на интервюта за работа

В сравнение с поколенията преди тях, Gen Z имат по-особено отношение към работата

16:34 - 25.07.2024
Бизнес

OTP Group, част от която е и Банка ДСК, e най-добре представящaта се банка в Европа, според S&P

OTP Group оглави първата класация на S&P Global Market Intelligence за най-добре представящите се банки в Европа за 2023 година

15:59 - 25.07.2024
Важно днес

ПП-ДБ поискаха създаването на парламентарна комисия срещу кмет на ГЕРБ

В мотивите към проекта се посочва, че жители на Доспат и представители на местния бизнес твърдят, че са "жертви на множество случаи на репресия от страна на кмета.

15:58 - 25.07.2024
Европейски дневници

ЕК завежда дела срещу България в съда на ЕС заради няколко нарушения

ЕК е завела три дела срещу България по различни законодателни нарушения

15:10 - 25.07.2024