Kaufland България е Топ Работодател за пета поредна година Снимка: © Kaufland

За пети пореден път най-голямата търговска верига у нас Kaufland България е сертифицирана като Топ Работодател от престижния международен независим институт Top Employers Institute. С това признание веригата затвърждава мястото си сред водещите компании в Европа, които прилагат високи стандарти в управлението на човешкия капитал, грижата за хората, условията на труд и развитието на своите служители, казват от компанията.

Kaufland България получава сертификата след детайлен мониторинг на процесите в компанията. Оценката се изготвя от международно жури от независими експерти след почти 6-месечен анализ на база въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти за управление на човешките ресурси. Универсалният метод за сертифициране на Top Employers Institute се прилага в над 123 държави по света.

Общо 20 категории подлежат на мониторинг от страна на независимото жури. В сравнение със средните стойности от глобалното проучване през 2023 г., Kaufland България се отличава с резултати значително над нормата. При седем от показателите постиженията на веригата са с над 10% по-високи от средните за проучването, твърди компанията. Сред тях са „Привличане на таланти“ (над 13%), „Ангажираност на служителите“ и „Дигитален HR” (близо 13%), „Лидерство“ (почти 12%) и „Удовлетвореност на служителите“ (над 11%) .

Kaufland не спира да подобрява собственото си представяне през годините - от общ резултат от 62% във всички категории през 2019 г., когато компанията е сертифицирана за първи път, до 89,63% през 2023 г. В сравнение с показателите й през 2022 г. веригата отбелязва най-значителен напредък в категориите „Кариера“ с ръст от близо 8%, „Ангажираност на служителите“ – със 7% и „Дигитален HR“ – над 6% .

„Фактът, че всяка година представянето ни става все по-добро, говори за последователните усилия, които полагаме ежедневно за подобряване на грижата към нашите колеги. Определянето ни като Топ Работодател за пета поредна година ни мотивира още по-силно да развиваме и надграждаме нашата стратегия за управление на човешките ресурси, за да бъдем тези, които налагат тенденциите в сектора. За нас е изключително важно служителите ни да усещат своята съществена роля в този процес, да се припознават в ценностите на компанията, както и да имат възможно най-пълноценен и положителен кариерен път още от първия си ден в Kaufland България“, коментира Милена Караилиева, директор „Човешки ресурси“ в компанията.

„Благодарни сме за поредната награда от независимата организация Top Employers Institute. Нашата цел е да бъдем един от най-атрактивните работодатели и непрекъснато да усъвършенстваме условията за работа и развитие на многото ни мотивирани служители. Само с тяхна помощ можем всеки ден да предлагаме на нашите клиенти отлично изживяване по време на пазаруване", каза Евелин Опел, член на УС на групата Kaufland, ресор “Човешки ресурси”.

„Необикновените времена проявяват най-доброто от хората и организациите. В програмата ни за сертифициране на Топ Работодатели тази година наблюдаваме именно това: забележително представяне от сертифицираните Топ Работодатели през 2023. Те винаги са показвали, че се грижат за развитието и благосъстоянието на екипите си. Правейки това, те заедно развиват пазара на труда. Горди сме да обявим и отпразнуваме тазгодишните водещи работодатели, ориентирани към хората: Най-добрите работодатели 2023.“, коментира изпълнителният директор на Top Employers Institute Дейвид Плинк.

Отличието Top Employer е присъдено на Kaufland България, както и на всички останали държави от семейството на компанията. По този начин освен Топ Работодател в България, Kaufland за поредна година е и Топ Работодател в Европа, завършват от компанията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Филмът "Анатомия на едно падане" триумфира на "френските Оскари"

Сандра Хюлер грабна приза за най-добра актриса

18:09 - 24.02.2024
Важно днес

Съдът пусна на свобода актьора Христо Шопов. Заплашил съседката си не с пистолет, а с ключове

Христо Шопов излиза от ареста срещу подписка

17:12 - 24.02.2024
Политика

България е все по-близо до еврозоната. Василев очаква и последният критерий да бъде изпълнен тази година

Финансовият министър вярва, че и еврозоната, и ротацията ще се случат

15:55 - 24.02.2024
Европейски дневници

Сухопътният Шенген и други български мечти. Илхан Кючюк отговаря на Gen Z

Евродепутатът Илхан Кючюк за полурадостта от Шенген

15:07 - 24.02.2024
Важно днес

Европейските лидери са в Киев. Обещаха подкрепа за Украйна, докато тя не стане "окончателно свободна"

Зеленски вярва, че Украйна е 730 дни по-близо до победата

15:06 - 24.02.2024
Важно днес

Протоколът от срещата в "Пирогов" е подправен, махнати са скандалните реплики срещу близките на Даная

Официалният документ описва срещата от скандалния запис в "Пирогов", но изпуска важни детайли

14:03 - 24.02.2024
Важно днес

Борисов видя Петков като "брилянтен стратег" и поиска властта да се подели 50:50

Той иска равно представителство в министерствата и останалите агенции

11:31 - 24.02.2024
Важно днес

Радев с нови критики към управляващите: "Ту се обичат, ту се изобличават взаимно"

Радев продължава с нападките си към управляващото мнозинство

10:26 - 24.02.2024
GEN Z дневници

Vol.10: Никой не гледа "Ергенът", от Disney до Харвард, истината за Tinder

И тази година никой не гледа "Ергенът" - но всички говорят за него

10:00 - 24.02.2024