Веригата хипермаркети на „Кауфланд България“ продължава да се разширява с откриването на 12-ия си магазин в София и 62-ри за страната.

Новооткритият обект предлага уникален асортимент от 18 хил. артикула, като 5 хил. от тях са нехранителни, а близо 5 хил. са и продукти - българско производство.

Изпълнителният директор на „Кауфланд България“ Иван Чернев обясни, че много от продуктите в търговските обекти са ориентирани към региона и веригата има сключени договори с редица български производители.

Новият хипермаркет, който се намира в района на квартал „Младост“ 4, е разположен върху 5 хил. кв. м. и разполага с 2 500 квадрата търговска площ. Инвестицията е за над 40 млн. лв., като до момента за всичките 12 магазина на „Кауфланд“ в София са инвестирани над 300 млн. лв.

По думите на Чернев търговската верига е пример в посока на това да се спестява отделянето на въглеродни емисии в атмосферата. Някои от екосъобразните методи, които компанията използва, са например сгъваеми щайги, които се почистват след всяка употреба, както и сгъваеми палета за пренос на продукти. Инвестициите в тази посока се изчисляват на милиони, но от веригата смятат, че чистият въздух и храна са от особена важност.

Новият магазин в „Младост“ разполага и с фермерски пазар, който се намира вътре и дава възможност на клиентите да избират от редица био продукти. Дори самата сграда е „пример за зелено строителство и за най-новите технологии“, подчерта Чернев. Обектът ще използва "зелена" електроенергия и климатична система, която комбинира отопление и охлаждане.

Магазинът разполага и с 6 каси на самообслужване, като при нужда и интерес от страна на клиентите броят им може да се промени.

На официалното откриване на магазина присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова, която сподели, че търговската верига е един от най-щедрите инвеститори в града заради възможностите за разумно пазаруване и подсигуряването на работни места. С магазините си на територията на София „Кауфланд България“ осигурява над 1000 работни места.

До края на годината веригата планира да отвори и още един хипермаркет в столичния квартал "Горубляне".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Христо Иванов: Трябва да търсим възможните съгласия преди нова вакханалия на разделение

"Ние сме на кръстопът между повече разделение и овладяване на парадоксите"

Два самолета с отзовани руснаци отлетяха от София

Очаква се броят на пътниците да е около 170

И Украйна, и Русия твърдят, че контролират Лисичанск

Британското разузнаване подкрепя позицията на Киев