Снимка: © Kaufland

Kaufland е сред първите компании в България, които бяха отличени за най-високо ниво на мерките за безопасност, хигиена и превенция в условията на Covid-19.

Веригата получи първия по рода си международен сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield. Той е предназначен за организации от различни сектори, чиято дейност е обвързана с физическото присъствие и общуване на хора на едно място. COVID Shield предоставя сертификати в три категории в зависимост от степента на защита, която съответната компания прилага: базова, висока или отлична.

Той валидира силната социална отговорност и бизнес етика на съответната компания, която проактивно прилага превантивни мерки с цел ограничаването и превенцията срещу коронавируса.

„Kaufland България защити сертификацията с най-високата степен на защита при изпълнението на основните групи превантивни мерки: поддържане на безупречна хигиена, осигуряване на дистанция при пазаруване, редовна дезинфекция и задължително носене на предпазни маски“, обявиха от компанията.

В помощ на клиентите Kaufland е изградила система за социална дистанция, която чрез подови стикери ги ориентира как да спазват препоръчителното разстояние (още информация може да бъде открита тук). 

“Тази сертификация е много важна за нас, защото тя гарантира, че нашите хипермаркети, логистични центрове и офиси са с максимална степен на защита и осигуряват безопасна среда на служителите и клиентите ни в условия на Covid-19“, каза главният изпълнителен директор Иван Чернев и добави, че Kaufland България е инвестирала над 2 млн. лв. в противоепидемични мерки.

“Смело можем да потвърдим, че Kaufland България се отнася отговорно към предоставянето на безопасна среда на своите служители и клиенти“, каза управителят на представителството на TÜV AUSTRIA в България Димитър Краев.

„Още от началото на извънредното положение търговската верига прилага цялостна антикризисна стратегия, в която най-голям приоритет е грижата за хората – клиентите и служителите на компанията. Усилията на Kaufland в тази посока бяха оценени и от журито на престижния конкурс за работодатели Career Show Awards, в който търговската верига получи приз за най-добра стратегия за управление на кризи“, споделиха от веригата хипермаркети.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Надежда Йорданова: Има сигнали срещу Гешев, които могат да са аргумент за отстраняването му

"Събираме още данни, за да се задействаме с отстраняването на главния прокурор", каза министърът

Джокович: Ще съдействам на властите, не исках фокусът да пада върху мен

Премиерът на Австралия защити решението на съда да депортира сърбина

Петков: Ще обявим парите от министерства и агенции към медии

Премиерът коментира здравните мерки, бунта на "Възраждане", темите за цената на енергията и Северна Македония

Делът на положителните Covid-тестове остава над 16% за денонощие

Ваксинационната кампания се е забавила в събота

Том Холанд се съблича в реклама на Prada

В кампанията ,,In the mood for Prada" участва и актрисата от ,,Еуфория" и транс модел Хънтър Шейфър

БЛС се възмути от включването на Атанас Мангъров в работна група за Covid

"Давайки се гласност на определени личности, чийто тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения"

"Най-мразеният човек в Америка" е осъден за оскъпяването на животоспасяващо лекарство с 5000%

Мартин Шкрели ще трябва да върне 64,6 млн. долара и получи доживотна забрана за работа във фармацевтичната индустрия