Една от най-големите зали на Университета за национално и световно стопанство беше официално открита след мащабен ремонт, финансиран от Kaufland България. В обновената аула могат да учат до 200 студенти. Дарението е на стойност близо 270 хиляди лева.

Залата беше официално открита на 21 март от ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров и главния изпълнителен директор на Kaufland България – Валтер Волф. На събитието присъстваха представители на ректорското ръководство, преподаватели и студенти. За тях беше организиран и специален мастър клас на тема лидерство, воден от вътрешния тренер в „Обучение и развитие“ на компанията Васил Калудов.

„С Kaufland ни свързва дългогодишно сътрудничество, което носи добавена стойност и за двете страни. Благодарим им за благородния жест и тяхната ангажираност и подкрепа за българското висше образование. Това е доказателство, че образованието и бизнесът могат ефективно да работят заедно в името на модерна и качествена учебна среда“, коментира проф. Димитров и допълни: „УНСС ще продължи да се стреми да отговаря на очакванията на бизнеса и да подготвя кадри, които още повече да му помагат в неговото развитие“.

„Днешното дарение е естествено продължение на партньорството между УНСС и Kaufland България. Като социално отговорна компания и един от най-стабилните работодатели в страната ние осъзнаваме значението на това да се инвестира в бъдещите бизнес лидери още от университетската скамейка. Ние знаем, че те са най-ценният актив на университета. Доказва го и фактът, че в нашия екип имаме много хора на ръководни позиции, завършили УНСС“, подчерта главният изпълнителен директор на веригата Валтер Волф.

След ремонта аудитория 2006 вече е топло и звукоизолирана и има окачен таван. Подменена е електрическата и климатичната инсталация, сменени са радиаторите и щорите. Това не е първото подобно дарение, което компанията прави за най-стария бизнес университет у нас. В края на 2020 година беше открита изцяло обновената зала на катедра ''Логистика и вериги на доставките“, обновена и оборудвана със средства на компанията. Дарението осигури модерна презентационна и компютърна техника, която да улесни студентите в достъпа им до дигитални обучителни материали.

Съвместните инициативи между най-голямата верига за модерна търговия у нас и УНСС не се изчерпват с дарението на финансови средства. Партньорството стъпва върху дългосрочна програма за сътрудничество, чиято цел е да развие връзката университет – бизнес през различни инициативи с примери от реалната работна среда. Тя предвижда поредица от обучения, водени от утвърдени експерти на Kaufland България, както и организирането на посещения и стажове в компанията за студенти на университета. Сътрудничеството ще продължи с нови дейности, които да обхванат студентите от различни специалности. Към момента веригата работи отблизо с катедрите „Търговия“ и „Логистика и вериги на доставките“. За обучаващите се в логистичното направление е планирано провеждането на специални мастър класове, менторска програма и лидерска академия. Целта на всички тях ще бъде да подкрепи и насърчи изграждането на лични и професионални качества у младите таланти на УНСС.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

В навечерието на 24 май: Мощи на Кирил и Методий идват за пръв път в България

Ще останат достъпни за всенародно поклонение до 25 май

Украинските депутати посрещнаха на крака и с овации полския президент Анджей Дуда

Дуда е първият чуждестранен лидер, говорещ пред Върховната рада след началото на инвазията

Олена Зеленска: Никой няма да ми отнеме съпруга, дори и войната

Първата дама на Украйна даде първото си интервю след началото на руската инвазия

Украински учени разбиха "опорките" на Ноам Чомски за Русия

Те до голяма степен се препокриват с руската пропаганда

Нова словесна престрелка по оста "ИТН" - "ПП": Правят ли от Промяната "каквото си искат"?

"Състоянието на коалицията е критично", каза Ива Митева в ефира на БНТ

Мбапе избра 1.1 милиона на седмица и "ПСЖ" пред "Реал Мадрид"

Французинът се превръща в най-скъпоплатеният играч в света

Албо: от социално жилище със самотна майка до новия премиер на Австралия

След почти десетилетие управление на консерваторите, Лейбъристката партия спечели изборите в Австралия