Kaufland България дарява на жителите и гостите на град Русе 10 пейки с образователни факти за река Дунав. Те са насочени към повишаване на общественото внимание към нуждата от опазване на втората по големина река в Европа. Новите градски придобивки ще бъдат разположени на едно от най-атрактивните и посещавани места в града – градския кей. Локацията е избрана със съдействието на Община Русе, като целта е изписаните върху пейките любопитни, но и тревожни факти за реката, да достигнат до възможно най-широк кръг от хора.

Дарението е в контекста на международната инициатива „Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав“. Тя се провежда в 10 страни по инициатива на подразделенията на най-голямата европейска ритейл група – Schwarz, част от която е Kaufland. Освен чрез дарителската акция, екипът на веригата у нас организира и почистване на част от брега на река Дунав край гр. Мартен тази събота, 3 септември.

Lidl и Kaufland се включват в международна акция за почистване на река Дунав

С направеното дарение и последващата инициатива по почистване, Kaufland България засвидетелства за пореден път своя дългосрочен ангажимент към все по-актуалната екологична тема – замърсяването на река Дунав. Данни сочат, че от реката пият вода над 23 млн. души в Европа, но въпреки това, тя е една от най-замърсените с пластмаса реки в Европа. Всяка година около 1000 тона пластмасови отпадъци се вливат от нея в Черно море.

„Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав“:

Кампанията „Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав“ се провежда в контекста на стратегията за пластмасата RЕset Plastic на групата Schwarz. Нейните устойчиви цели се основават на принципа „По-малко пластмаса – затворен цикъл на суровините“.

Действията по изпълнението им са обединени в пет ключови сфери на дейност както на оперативно ниво, така и извън него: намаляване (REduce), редизайн (REdesign), рециклиране (REcycle), проучване (REsearch) и премахване (REmove), под която област попада и международната акция по почистването на Дунав. Тя е насочена към отстраняване на вече попадналата в природата пластмаса.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков

Държавното обвинение иска по-тежка присъда за обвиняемия за смъртта на Милен Цветков.

Русия иска да скрие вота на над 190 държави в ООН при осъждането на псевдореферендумите ѝ

Москва настоява за таен вот, за да "прикрие" съюзниците си

Николай Събев няма да е депутат, но остава "част от отбора на ПП"

"Политическият start-up вече е утвърдена партия, и аз съм спокоен за бъдещето й"

Двама в ГЕРБ, избрани с преференции, се отказаха в полза на Георг Георгиев

Изненадващ следизборен "листопад" в ГЕРБ Ловеч

Избори 2022: Имената на избраните депутати

Как изглежда междинната листа с избраните 240 народни представители

"Капитан Андреево" ще стане обект от националната сигурност

Напрежението в БАБХ вкара служебния кабинет в обяснителен режим

WSJ: Украйна вече получава повече танкове от бягащите руснаци, отколкото от Запада

Русия се оказа най-големият "доставчик" на тежко въоръжение