Kaufland дарява пейки в Русе - част от акцията за почистване на река Дунав

Kaufland България дарява на жителите и гостите на град Русе 10 пейки с образователни факти за река Дунав. Те са насочени към повишаване на общественото внимание към нуждата от опазване на втората по големина река в Европа. Новите градски придобивки ще бъдат разположени на едно от най-атрактивните и посещавани места в града – градския кей. Локацията е избрана със съдействието на Община Русе, като целта е изписаните върху пейките любопитни, но и тревожни факти за реката, да достигнат до възможно най-широк кръг от хора.

Дарението е в контекста на международната инициатива „Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав“. Тя се провежда в 10 страни по инициатива на подразделенията на най-голямата европейска ритейл група – Schwarz, част от която е Kaufland. Освен чрез дарителската акция, екипът на веригата у нас организира и почистване на част от брега на река Дунав край гр. Мартен тази събота, 3 септември.

Lidl и Kaufland се включват в международна акция за почистване на река Дунав

С направеното дарение и последващата инициатива по почистване, Kaufland България засвидетелства за пореден път своя дългосрочен ангажимент към все по-актуалната екологична тема – замърсяването на река Дунав. Данни сочат, че от реката пият вода над 23 млн. души в Европа, но въпреки това, тя е една от най-замърсените с пластмаса реки в Европа. Всяка година около 1000 тона пластмасови отпадъци се вливат от нея в Черно море.

„Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав“:

Кампанията „Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав“ се провежда в контекста на стратегията за пластмасата RЕset Plastic на групата Schwarz. Нейните устойчиви цели се основават на принципа „По-малко пластмаса – затворен цикъл на суровините“.

Действията по изпълнението им са обединени в пет ключови сфери на дейност както на оперативно ниво, така и извън него: намаляване (REduce), редизайн (REdesign), рециклиране (REcycle), проучване (REsearch) и премахване (REmove), под която област попада и международната акция по почистването на Дунав. Тя е насочена към отстраняване на вече попадналата в природата пластмаса.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

СДВР още не знае кой е посегнал пръв при сбиването на Димитър Стоянов и служителя на НАП

По случая от 22 април сигнал е подала и съпругата на Стоянов

14:45 - 24.04.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024
Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024