Kaufland публикува компас за корпоративната устойчивост

Kaufland България публикува Sustainability КОМПАС – документ, който представя политиката за устойчиво развитие и постиженията на компанията. Документът слага начало на едноименна поредица, в която веригата ще отчита напредъка си по темите, свързани с корпоративната устойчивост.

Документът съдържа информация за ключови постижения, политики и програми, започнати през последните две години, които успешно биват развивани и днес. Периодът е избран неслучайно, тъй като се приема от компанията за ключов в нейното развитие - период на динамична трансформация, активна модернизация и важни инвестиционни проекти.

„Убеден съм, че макар и първи, настоящият документ е поредното доказателство за това, че концепцията за корпоративна отговорност е част от дейността, морала и културата на нашата компания. Несъмнено настоящата година, в която отбелязваме 15 години на българския пазар, е удачен момент да акцентираме още по-силно върху диалога със заинтересованите страни и за пореден път да докажем, че дори в днешния бързо променящ се свят, Kaufland България не изневерява на принципите си да допринася чрез конкретни действия за устойчивия растеж на общността, в която оперира“, коментира изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

Стремежът на Kaufland България към иновативни решения с конкретен принос в полза на хората и природата е в основата на политиката за устойчиво развитие, която компанията реализира. Той започва още от изграждането на магазините, които са енергийно ефективни и са построени в съответствие с последни международни екологични стандарти. Преминава през развитието на разнообразен асортимент от продукти, подкрепа за местни производители, като намира израз в мерките за ограничаване на пластмасата и насърчаване на активния начин на живот, както и в дарителските проекти и доброволчески инициативи.

В контекста на груповата идентичност на корпоративната социална отговорност „Действията носят промяна“ в България компанията всяка година прилага последователни действия в седем основни области: „Родина“, „Хранене“, „Природа“, „Верига за доставки“, „Климат“, „Служители“ и „Хуманно отношение към животните“, като остава приоритетно фокусирана върху първите три. Именно върху тях е поставен фокусът в Sustainability КОМПАС. В контекста на направление „Родина“ Kaufland активно развива партньорски отношения с български производители, своята дарителска политика, както и доброволчеството за своите служители. В контекста на направление „Хранене“ компанията цели да насочи вниманието към активния начин на живот и да стимулира навици за устойчиво потребление сред клиентите. В направление „Природа“ Kaufland работи със силен фокус върху енергийната ефективност и ограничаване на пластмасата за еднократна употреба.

Sustainability КОМПАС е изготвен от denkstatt България. През 2020 г. консултантската компания изготви първия у нас доклад за нетното въздействие.

Поредицата Sustainability КОМПАС е естествено продължение на доклада за цялостното въздействие на Kaufland България, като в същото време предшества доклад за устойчиво развитие спрямо международните стандарти за нефинансово докладване, който предстои да бъде публикуван през 2022 година.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ са поискали среща с Румен Радев, за да "обсъдят актуалната политическа обстановка"

Това става ясно от публикация в профилите им в социалните мрежи.

18:58 - 14.07.2024
Важно днес

Илхан Кючук: Дълбочината на кризата в ДПС предполага много по-силно оперативно участие на Доган

Кючук отхвърли спекулациите, че е сред "подготвяните" за нов лидер начело на Движението с думите, че "това не седи на дневен ред".

18:01 - 14.07.2024
Живот

Принцесата на Уелс се появи на Уимбълдън за финала на мъжкия тенис турнир

Това е втората ѝ публична поява след операцията на корема и поставената диагноза рак по-рано тази година. 

16:27 - 14.07.2024
Важно днес

Затвориха автомагистрала "Хемус" в посока Варна – Шумен заради пожар

Видимостта в района е силно затруднена.

15:52 - 14.07.2024
Важно днес

Арестуваха американския рапър Уиз Калифа след концерт в Румъния

Срещу него вече има повдигнато обвинение за незаконно притежание на "високорискови наркотични вещества".

15:17 - 14.07.2024
Живот

Холивудският актьор Еди Мърфи се венча за дългогодишната си годеница Пейдж Бътчър

Това е вторият брак за Мърфи и първият за Бътчър.

14:42 - 14.07.2024
Важно днес

Може ли Хасан Азис да е следващият лидер на ДПС? Спекулациите се засилват

Хасан Азис е член на централното ръководство на ДПС - именно Централното бюро трябва да реши какво ще се случи с поисканите от Ахмед Доган оставки.

13:36 - 14.07.2024
Важно днес

Български партии реагираха след стрелбата срещу Доналд Тръмп

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп беше прострелян в ухото по време на предизборен митинг в събота.

12:46 - 14.07.2024
Важно днес

Буря отмени най-големия музикален фестивал в Словакия, има ранени. Вижте хронологията

На фестивала, който се провежда близо до летище Тренчин в северната част на страната, са присъствали близо 30 000 души.

11:18 - 14.07.2024