Kaufland публикува компас за корпоративната устойчивост

Kaufland България публикува Sustainability КОМПАС – документ, който представя политиката за устойчиво развитие и постиженията на компанията. Документът слага начало на едноименна поредица, в която веригата ще отчита напредъка си по темите, свързани с корпоративната устойчивост.

Документът съдържа информация за ключови постижения, политики и програми, започнати през последните две години, които успешно биват развивани и днес. Периодът е избран неслучайно, тъй като се приема от компанията за ключов в нейното развитие - период на динамична трансформация, активна модернизация и важни инвестиционни проекти.

„Убеден съм, че макар и първи, настоящият документ е поредното доказателство за това, че концепцията за корпоративна отговорност е част от дейността, морала и културата на нашата компания. Несъмнено настоящата година, в която отбелязваме 15 години на българския пазар, е удачен момент да акцентираме още по-силно върху диалога със заинтересованите страни и за пореден път да докажем, че дори в днешния бързо променящ се свят, Kaufland България не изневерява на принципите си да допринася чрез конкретни действия за устойчивия растеж на общността, в която оперира“, коментира изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

Стремежът на Kaufland България към иновативни решения с конкретен принос в полза на хората и природата е в основата на политиката за устойчиво развитие, която компанията реализира. Той започва още от изграждането на магазините, които са енергийно ефективни и са построени в съответствие с последни международни екологични стандарти. Преминава през развитието на разнообразен асортимент от продукти, подкрепа за местни производители, като намира израз в мерките за ограничаване на пластмасата и насърчаване на активния начин на живот, както и в дарителските проекти и доброволчески инициативи.

В контекста на груповата идентичност на корпоративната социална отговорност „Действията носят промяна“ в България компанията всяка година прилага последователни действия в седем основни области: „Родина“, „Хранене“, „Природа“, „Верига за доставки“, „Климат“, „Служители“ и „Хуманно отношение към животните“, като остава приоритетно фокусирана върху първите три. Именно върху тях е поставен фокусът в Sustainability КОМПАС. В контекста на направление „Родина“ Kaufland активно развива партньорски отношения с български производители, своята дарителска политика, както и доброволчеството за своите служители. В контекста на направление „Хранене“ компанията цели да насочи вниманието към активния начин на живот и да стимулира навици за устойчиво потребление сред клиентите. В направление „Природа“ Kaufland работи със силен фокус върху енергийната ефективност и ограничаване на пластмасата за еднократна употреба.

Sustainability КОМПАС е изготвен от denkstatt България. През 2020 г. консултантската компания изготви първия у нас доклад за нетното въздействие.

Поредицата Sustainability КОМПАС е естествено продължение на доклада за цялостното въздействие на Kaufland България, като в същото време предшества доклад за устойчиво развитие спрямо международните стандарти за нефинансово докладване, който предстои да бъде публикуван през 2022 година.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Ще изпадне ли БСП от ПЕС - еврогрупата, която Сергей Станишев управлява 11 г.

Как се появи интригата около бъдещето на БСП в Партията на европейските социалисти

19:03 - 01.12.2023
Технологии

До Америка и назад: Д-р Мария Тончева и надпреварата с времето

Тя е пионер във въвеждането на регенеративните терапии у нас.

19:00 - 01.12.2023
Важно днес

Всичко, което трябва да знаем за COP28 в Дубай

Президентът на САЩ Джо Байдън, подобно на китайския си колега Си Дзинпин, няма да присъства на COP28

17:21 - 01.12.2023
Живот

Болестта на патриарха и папата: Кога църквата говори и кога мълчи за здравето на своите водачи

И двамата църковни водачи са с белодробни заболявания

16:59 - 01.12.2023
Важно днес

Депутат от "Възраждане" заплаши Тодор Тагарев със "смъртно наказание"

Вместо да му направи забележка за недопустимия тон, председателстващата заседанието само поклати глава

16:20 - 01.12.2023
Култура

След Тейлър Суифт и Бийонсе и концерт на Queen от 1981 г. тръгва по кината

Пореден музикален концерт ще завладее кино екраните през януари

15:42 - 01.12.2023
Живот

Джулиана Маргулис: LGBT-хората, които подкрепят "Хамас", щяха да са първите им жертви

Актрисата обвинява TikTok за разпространение на пропаганда и омраза

15:20 - 01.12.2023