Kaufland публикува компас за корпоративната устойчивост

Kaufland България публикува Sustainability КОМПАС – документ, който представя политиката за устойчиво развитие и постиженията на компанията. Документът слага начало на едноименна поредица, в която веригата ще отчита напредъка си по темите, свързани с корпоративната устойчивост.

Документът съдържа информация за ключови постижения, политики и програми, започнати през последните две години, които успешно биват развивани и днес. Периодът е избран неслучайно, тъй като се приема от компанията за ключов в нейното развитие - период на динамична трансформация, активна модернизация и важни инвестиционни проекти.

„Убеден съм, че макар и първи, настоящият документ е поредното доказателство за това, че концепцията за корпоративна отговорност е част от дейността, морала и културата на нашата компания. Несъмнено настоящата година, в която отбелязваме 15 години на българския пазар, е удачен момент да акцентираме още по-силно върху диалога със заинтересованите страни и за пореден път да докажем, че дори в днешния бързо променящ се свят, Kaufland България не изневерява на принципите си да допринася чрез конкретни действия за устойчивия растеж на общността, в която оперира“, коментира изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

Стремежът на Kaufland България към иновативни решения с конкретен принос в полза на хората и природата е в основата на политиката за устойчиво развитие, която компанията реализира. Той започва още от изграждането на магазините, които са енергийно ефективни и са построени в съответствие с последни международни екологични стандарти. Преминава през развитието на разнообразен асортимент от продукти, подкрепа за местни производители, като намира израз в мерките за ограничаване на пластмасата и насърчаване на активния начин на живот, както и в дарителските проекти и доброволчески инициативи.

В контекста на груповата идентичност на корпоративната социална отговорност „Действията носят промяна“ в България компанията всяка година прилага последователни действия в седем основни области: „Родина“, „Хранене“, „Природа“, „Верига за доставки“, „Климат“, „Служители“ и „Хуманно отношение към животните“, като остава приоритетно фокусирана върху първите три. Именно върху тях е поставен фокусът в Sustainability КОМПАС. В контекста на направление „Родина“ Kaufland активно развива партньорски отношения с български производители, своята дарителска политика, както и доброволчеството за своите служители. В контекста на направление „Хранене“ компанията цели да насочи вниманието към активния начин на живот и да стимулира навици за устойчиво потребление сред клиентите. В направление „Природа“ Kaufland работи със силен фокус върху енергийната ефективност и ограничаване на пластмасата за еднократна употреба.

Sustainability КОМПАС е изготвен от denkstatt България. През 2020 г. консултантската компания изготви първия у нас доклад за нетното въздействие.

Поредицата Sustainability КОМПАС е естествено продължение на доклада за цялостното въздействие на Kaufland България, като в същото време предшества доклад за устойчиво развитие спрямо международните стандарти за нефинансово докладване, който предстои да бъде публикуван през 2022 година.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024