Противоположностите (не) се привличат: Защо интернет не одобрява връзката на Кайли Дженър и Тимъти Шаламе?

В "квартала на знаменитостите" има нова двойка - Кайли Дженър и Тимъти Шаламе официално показаха, че са във връзка, след като за първи път се появиха заедно на публично място. Слуховете за романса между бизнесдамата и актьора се появиха още през април, но едва сега те бяха потвърдени.

Младата двойка беше забелязана на концерт от световното турне на Бионсе" в Лос Анджелис, като на кадри, споделени в социалните мрежи, се вижда как Дженър и Шаламе разговарят, смеят се и се целуват. А няколко дни по-късно те посетиха и финала на турнира US Open. Това предизвика всякакви емоции онлайн - но тези, които доминираха най-много бяха шок и възмущение.

След като доказателствата за романса на двете звезди се появиха в интернет, X (бившият Twitter) избухна в поредица от мемета и хапливи забележки.

"Да не е някаква шега? Значи Тимъти и Кайли наистина ходят, омг", пише един потребител, докато друг добавя, че "никога не е виждал по-случайна двойка знаменитости" от тази.

Изненадата в интернет беше подчертана от вече изтрита статия в онлайн изданието на британското списание "Vogue", която се подиграва на връзката на двамата влюбени и на начина, по който биха могли да прекарват времето си заедно.

"Той ли държи четките ѝ за грим, докато тя контурира? Тя помага ли му да си репетира сценариите на Уес Андерсън? Дава ли на Сторми (дъщерята на Кайли Дженър - б.ред.) уроци по френски? И как изобщо са се събрали заедно?", пише авторката на публикацията.

Статията на "Vogue" бързо придоби популярност, но беше критикувана за това, че е сексистка. Тя обаче до голяма степен отразява настроенията онлайн по повод връзката на двойката, защото под всеки израз на шок се крие едно и също внушение: че обективно Дженър и Шаламе трябва да са интелектуално и професионално несъвместими.

Журналистката и специалист в областта на любовните връзки Оливия Питър* разглежда това твърдение в своя публикация за британския в. "Independent".

Реакцията в социалните мрежи по повод новите влюбени изкарва наяве някои стереотипи в обществото - един от тях е този, че двамата не си подхождат. Но откъде идва това конкретно предположение за несъвместимост, пита Питър? Шаламе е актьор с номинация за "Оскар" и вече се е снимал в редица популярни филми, оценени високо от критиците, сред които "Dune", "Little Women", "Call Me By Your Name", "Lady Bird" и други.

Докато Дженър е позната с това, че произхожда от семейство Кардашиян, за което се говори, че на практика е известно с това, че е известно. Очевидно за някои Кайли Дженър е само това: най-младият член в семейство на разглезени и привилегировани телевизионни звезди с повече пари, отколкото разум. Това със сигурност се подразбира от начина, по който потребителите я обсъждат по повод връзката ѝ с Шаламе - предполага се, че като актьор - той е с по-висок интелект от нея.

Кайли Дженър

Днежър обаче не е просто инфлуенсър. Едва на 17 години тя стартира собствено производство на козметични продукти "Kylie Cosmetics", които само за няколко години се превръщат в мултимилионен бизнес. И въпреки че вече не е основен акционер, тъй като през 2019 г. тя продаде своя 51-процентен дял на козметичния конгломерат Coty, Дженър все още е лицето на марката и продължава да участва активно. Освен бизнес начинанията 26-годишната жена е майка на две деца - Сторми (5 г.) и Ейре Уебстър (1 г.).

Оливия Питър посочва, че прибързаното заключение, че Дженър и Шаламе са интелектуално несъвместими е сериозен показател за начина, по който обществото възприема постиженията на жените, ако човек с личните и професионалните качества на Дженър все още може да бъде толкова силно подценяван и принизяван до нещо повече от празноглава телевизионна звезда с хубави чанти. В същото време Шаламе автоматично се приема за човек с интелектуални способности заради филмите, в които е участвал. Това е мизогиния (презрение към жените - б.ред.) в нейната най-нагла форма, пише специалистката по връзки.

Но въпреки че няма реални доказателства в подкрепа на теорията, че Дженър и Шаламе са интелектуално несъвместими - това дори изобщо няма значение. Различни проучвания показват, че има много различни видове интелигентност - академична, емоционална, духовна, визуална - но единствената, която наистина има значение в една романтична връзка, е тази, която не може да бъде преподадена или научена.

Една успешна връзка не се гради върху това дали двама души да правят едни и същи литературни препратки по време на вечеря или си разменят цитати от признати автори, докато разговарят. Интелигентността дори понякога не е основа за началото на романтични взаимоотношения - много често тя бива измествана от други фактори като начин на общуване, идеологии, амбиции, сексуалност и споделени ценностни системи, изрежда Питър.

Затова и онлайн объркването към Дженър и Шаламе е до известна степен неоправдано, тъй като в крайна сметка никой от коментиращите в онлайн пространството не познава нито една от тези знаменитости.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024