Керхер България ще инвестира в още 4 собствени центъра в следващите години

Немската компания „Керхер“ представи мениджърския екип и бизнес плановете си в България.

Керхер България е лидер на пазара в категория „водоструйки“, „сухо-мокро смукачки“ и „парочистачки“. Към момента компанията има 67 служителя и очакван оборот от 17 милиона евро. В световен мащаб Керхер акумулира оборот в размер на 3.092 млрд. евро, оперира в 78 държави със 150 компании и има 14 400 служителя. Активните патенти на Керхер към момента са 650.

По време на събитието стана ясно, че 65% от бизнеса на компанията е в ритейл продукти, а 35% са индустрията и професионални машини.

Пропорцията в световен мащаб е 60% към 40%.

Керхер България ще инвестира в още 4 собствени центъра в следващите години

Бизнесът на компанията е диверсифициран в няколко направления: продукти „дом и градина“, професионална техника в различни бизнес направления и приложения, комунални и индустриални машини, автоматизирани решения за измиване на автомобили и автомивки на самообслужване, широко портфолио от машини за професионално почистване, препарати, аксесоари и сервизни центрове.

Производствените бази на компанията са разположени в цял свят, но част от основните машини и препарати са концентрирани в Европа.
Керхер България към момента има 5 собствени центрове в София – централен офис и магазин в търговски център, Пловдив, Бургас и Русе, които обединяват шоурум и сервиз, 4 партньорски центъра в страната и мрежа от дилъри, с които немската компания покрива територията на цялата страна.

Плановете са през следващите години да бъдат отворени още 4 центъра. Бизнес операциите на Керхер се извършват през собствени Керхер центрове, дилърска мрежа, ритейл, директни продажби и онлайн собствен магазин.

Като част от своята програма за културно спонсорство, Керхер в световен мащаб почисти над 140 паметници в рамките на по-малко от 40 години. Сред тях са колоните на площад Свети Петър в Рим, Бранденбургската врата в Берлин, статуята на Христос в Рио де Жанейро, Колосите на Мемнон Луксор в Египет, които са на възраст над 3300 години и скулптурите на президентите в планината Ръшмор, САЩ.

Почистването винаги се извършва в тясно сътрудничество с реставратори на паметници и специалисти по история на изкуството, така че да се гарантира ефективно и безопасно почистване и запазване на паметниците. Това е устойчива програма, която и екипът в България развива и ще надгражда през следващите години.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024