Кевин Спейси се завърна като Франк Ъндърууд и поиска Белия дом в клип с Тъкър Карлсън

Откакто Netflix прекъснаха всички връзки с Кевин Спейси в House of Cards, традицията повелява всяка Коледа героят му Франк Ъндърууд да се връща с "убийствено" послание - смесица между брутализма на художествения му образ и истинските житейски проблеми на актьора, чиято кариера беше практически унищожена след серия от обвинения в сексуално посегателство срещу мъже.

Тази година обаче коледната картичка на Спейси има доста по-различен дух и стил - в него злободневието отнема цялата мистика на ролята му.

И Спейси губи доста от това.

Франк Ъндърууд се оказва събеседник на крайния консервативен водещ Тъкър Карлсън - най-голямата звезда на Fox News до 2023 г., последвал сходна съдба като Спейси.

Карлсън беше уволнен от телевизията след гигантската глоба, която Fox трябваше да плати заради клеветническата кампания срещу Dominion Voting Systems и твърденията за фалшифициране на последните избори в САЩ. Оттогава се подвизава в X (Twitter), но без да може да повтори мащаба на влиянието, което някога имаше. Сега планира да създаде собствена медия за интервюта и коментари

"Гледаш ли още Netflix?", пита той Кевин Спейси.

"Колкото и ти гледаш Fox", отговаря му актьорът с южняшкия акцент на своя герой от House of Cards.

"Netflix съществува заради мен - аз ги поставих на картата, а те се опитаха да ме погребат", обяснява още той, като заявява, че е бил уволнен само заради твърдения, които се оказали неверни (през 2023 г. той беше оправдан по първото дело за сексуален тормоз).

Диалогът между двамата продължава 7 минути, като отразява всевъзможни скандални казуси от културната война в Америка.

Спейси / Ъндърууд заявява, че е "готов да се жертва" и да се яви на президентските избори през ноември 2024 г., за да "върне зрелите хора в стаята".

"Мисля, че държавата ни трябва да спре да се извинява и да се стегне. Толкова много хора се оплакват от всевъзможни проблеми. Ето, контролът над огнестрелните оръжия е важен въпрос, но дайте да си говорим честно - истината е, че всеки ден повече хора са убивани от онлайн тролове", обявява той.

Проблемът според него не бил в това че "някои хора бълват абсурдни идеи", а че останалите са започнали да ги слушат.

"Някой може да се чувства като зайче, ОК. Но ако аз съм в Белия дом, никога няма да видите някой да се разхожда със заешки уши или опашка, освен ако не е Великден", обяснява Спейси / Ъндърууд.

На фона на продължителния PR-разговор с Карлсън, героят му се обръща само два пъти към публиката в типичния си стил - само за да пожелае весела Коледа и да разкаже как обича да прекарва празника си: "да вкарам една линия кокаин, да пия уиски с кока-кола, и да блъсна елен с колата си".

Към финала Франк Ъндърууд отново напомня за себе си, като обещава да бъде президентът, който няма да се страхува да "тласне държавата - или някой журналист - в правилната посока" - препратка към зловещото убийство в метрото от първия (и най-добър) сезон на House of Cards.

Цялото усещане от разговора му с Тъкър Карлсън беше на слаб театър, в който Спейси не дава най-доброто от себе си - а приравнява клеветническата кампания на Fox и Тръмп със своя собствен съдебен казус.

А заявката му да се върне обратно на работа все още звучи кухо.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024
Технологии

Apple обмисля важно решение за следващия си iPhone: как да вкара изкуствен интелект

Технологичният гигант обаче вече има конкуренция на пазара по този въпрос

16:53 - 28.04.2024