Кевин Спейси ще се яви доброволно във Великобритания на делото за сексуално насилие Снимка: © Getty Images

Актьорът Кевин Спейси ще пътува доброволно до Великобритания, за да се изправи срещу обвиненията за сексуално насилие, отправени към него, съобщи The Guardian, позовавайки се негово изказване пред американска медия.

Носителят на две награди "Оскар" изпрати официално становище по въпроса до предаването на ABC "Good Morning America", в което твърди, че е уверен във възможността си да докаже своята невинност. Той е обвинен в пет нападения над трима отделни мъже в Англия в периода между 2005 и 2013 година.

Ако Спейси не бе решил да пътува до Великобритания доброволно, щеше да се наложи да бъдат задействани официални процедури за неговата екстрадация - те могат да отнемат няколко месеца.

"Ценя високо позицията на Кралската прокуратура, в която магистратите внимателно напомниха на медиите и общността, че имам право на справедлив процес и съм невинен до доказване на противносто," гласи съобщението на актьора.

"Макар да съм разочарован от решението им да продължат делото, доброволно ще пътувам към Великобритания при първа възможност, за да защитя себе си срещу обвиненията - убеден съм, че ще докажа невинността си", пише още той.

Четири от предполагаемите провинения са за сексуално насилие, а петото - за "принуждаването на човек да участва в проникваща сексуална активност без взаимно съгласие".

Две от обвиненията включват по две провинения - двата случая от март 2005 са свързани с мъж, който в момента се намира в 40-те си години, а тези от август 2008 - с мъж, който се намира в 30-те си години. Петото обвинение е по показания на друг мъж в 30-те и засяга случай на сексуално насилие от април 2013 година.

Разследването започна в края на 2017 година с възхода на движението #MeToo, като Спейси многократно е отричал достоверността на обвиненията. Делото се отрази негативно на кариерата му, като му коства участието в популярния сериал на Netflix "House Of Cards", където той имаше главна роля.

През 2021 г. за пръв път се появи информация, че носителят на "Оскар" се завръща в киното с малка роля като детектив в италианска криминална драма "The Man Who Drew God". В лентата се разказва за мъж, който е несправедливо заподозрян за насилие срещу дете.

По време на кино фестивала в Кан бе показан трейлърът на друг проект, в който Спейси е в главна позиция - "Peter Five Eight" на режисьора Майкъл Зайко Хол.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Четвърти опит: Борисов, Пеевски и Добрев ще спират дерогацията на "Лукойл" от 1 януари

Депутатът от ГЕРБ твърди, че е получил уверение за подкрепа и от Христо Иванов от ДБ

18:13 - 05.12.2023
Важно днес

Смяната в "Пирогов" е спряна след жалба на уволнения Валентин Димитров

Съдът остави директора на поста му въпреки решението на здравния министър

17:48 - 05.12.2023
Култура

37 държави ще се състезават на "Евровизия" 2024, но без България

За втора поредна година България няма да участва в "Евровизия"

17:06 - 05.12.2023
Култура

65 г. по-късно песен на Бренда Лий оглави класацията на Billboard с помощ от TikTok

78-годишната изпълнителка става най-възрастният човек, оглавявал класацията на Billboard

16:28 - 05.12.2023
Важно днес

Нов скандал с "Човек на годината" на БХК: Майката на покойната Даная отказа номинация

Още двама номинирани се разграничиха от организацията след отхвърлянето на

16:20 - 05.12.2023
Важно днес

Магистратите се опълчиха на всички промени в Конституцията за Инспектората

Радомир Чолаков напомни на магистратите, че не могат сами да решават кой да ги проверява

16:00 - 05.12.2023
Важно днес

Все още има блокирани българи на летището в Мюнхен, транспортът в Южна Германия остава затруднен

Полетите на летището в Мюнхен все още са "силно ограничени"

14:36 - 05.12.2023