Кевин Спейси ще се яви доброволно във Великобритания на делото за сексуално насилие Снимка: © Getty Images

Актьорът Кевин Спейси ще пътува доброволно до Великобритания, за да се изправи срещу обвиненията за сексуално насилие, отправени към него, съобщи The Guardian, позовавайки се негово изказване пред американска медия.

Носителят на две награди "Оскар" изпрати официално становище по въпроса до предаването на ABC "Good Morning America", в което твърди, че е уверен във възможността си да докаже своята невинност. Той е обвинен в пет нападения над трима отделни мъже в Англия в периода между 2005 и 2013 година.

Ако Спейси не бе решил да пътува до Великобритания доброволно, щеше да се наложи да бъдат задействани официални процедури за неговата екстрадация - те могат да отнемат няколко месеца.

"Ценя високо позицията на Кралската прокуратура, в която магистратите внимателно напомниха на медиите и общността, че имам право на справедлив процес и съм невинен до доказване на противносто," гласи съобщението на актьора.

"Макар да съм разочарован от решението им да продължат делото, доброволно ще пътувам към Великобритания при първа възможност, за да защитя себе си срещу обвиненията - убеден съм, че ще докажа невинността си", пише още той.

Четири от предполагаемите провинения са за сексуално насилие, а петото - за "принуждаването на човек да участва в проникваща сексуална активност без взаимно съгласие".

Две от обвиненията включват по две провинения - двата случая от март 2005 са свързани с мъж, който в момента се намира в 40-те си години, а тези от август 2008 - с мъж, който се намира в 30-те си години. Петото обвинение е по показания на друг мъж в 30-те и засяга случай на сексуално насилие от април 2013 година.

Разследването започна в края на 2017 година с възхода на движението #MeToo, като Спейси многократно е отричал достоверността на обвиненията. Делото се отрази негативно на кариерата му, като му коства участието в популярния сериал на Netflix "House Of Cards", където той имаше главна роля.

През 2021 г. за пръв път се появи информация, че носителят на "Оскар" се завръща в киното с малка роля като детектив в италианска криминална драма "The Man Who Drew God". В лентата се разказва за мъж, който е несправедливо заподозрян за насилие срещу дете.

По време на кино фестивала в Кан бе показан трейлърът на друг проект, в който Спейси е в главна позиция - "Peter Five Eight" на режисьора Майкъл Зайко Хол.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024