Снимка: © Getty Images

Актьорът Кевин Спейси ще пътува доброволно до Великобритания, за да се изправи срещу обвиненията за сексуално насилие, отправени към него, съобщи The Guardian, позовавайки се негово изказване пред американска медия.

Носителят на две награди "Оскар" изпрати официално становище по въпроса до предаването на ABC "Good Morning America", в което твърди, че е уверен във възможността си да докаже своята невинност. Той е обвинен в пет нападения над трима отделни мъже в Англия в периода между 2005 и 2013 година.

Ако Спейси не бе решил да пътува до Великобритания доброволно, щеше да се наложи да бъдат задействани официални процедури за неговата екстрадация - те могат да отнемат няколко месеца.

"Ценя високо позицията на Кралската прокуратура, в която магистратите внимателно напомниха на медиите и общността, че имам право на справедлив процес и съм невинен до доказване на противносто," гласи съобщението на актьора.

"Макар да съм разочарован от решението им да продължат делото, доброволно ще пътувам към Великобритания при първа възможност, за да защитя себе си срещу обвиненията - убеден съм, че ще докажа невинността си", пише още той.

Четири от предполагаемите провинения са за сексуално насилие, а петото - за "принуждаването на човек да участва в проникваща сексуална активност без взаимно съгласие".

Две от обвиненията включват по две провинения - двата случая от март 2005 са свързани с мъж, който в момента се намира в 40-те си години, а тези от август 2008 - с мъж, който се намира в 30-те си години. Петото обвинение е по показания на друг мъж в 30-те и засяга случай на сексуално насилие от април 2013 година.

Разследването започна в края на 2017 година с възхода на движението #MeToo, като Спейси многократно е отричал достоверността на обвиненията. Делото се отрази негативно на кариерата му, като му коства участието в популярния сериал на Netflix "House Of Cards", където той имаше главна роля.

През 2021 г. за пръв път се появи информация, че носителят на "Оскар" се завръща в киното с малка роля като детектив в италианска криминална драма "The Man Who Drew God". В лентата се разказва за мъж, който е несправедливо заподозрян за насилие срещу дете.

По време на кино фестивала в Кан бе показан трейлърът на друг проект, в който Спейси е в главна позиция - "Peter Five Eight" на режисьора Майкъл Зайко Хол.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Булгаргаз" обяви търг за втечнен природен газ до терминал Ревитуса

Крайният срок за оферти е 16 август. Ако няма уговорено разтоварване - сключените договори се анулират, пише в условията

"Газ не открихме в интерконектора": Вицепремиер се оплака от недовършено строителство на гръцката връзка

Според МРРБ строежът бил "като една луксозна сграда с мебели, в която обаче няма ток и няма хубав достъп до нея"

Flex е по-велико от flat - новите устройства на Samsung

Galaxy Z Flip4 и Fold4 - от лайфстайл и селфита до работа на голям "малък" екран

На екскурзия до Франция - за ваксина срещу маймунска шарка

Европейци пътуват, за да получат имунизация срещу болестта

Играта на Дмитрий Медведев - от мек либерал до агресивен рупор на военната пропаганда

Един разговор с Путин в Астрахан стои в основата на трансформацията му

Журналисти и преподаватели настояват Румен Радев да даде убежище на Алексей Алчин

"Екстрадирането му ще е сериозен удар по авторитета на България"