Херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън изненада британците с появата си като пианист в нова песен за Коледа на музиканта Том Уокър.

Видеото към нея беше излъчено на 25 декември в предаването "Кралски коледни песни: Заедно на Коледа" по канала ITV. С него се отдава почит на хората, подкрепили своите общности по време на пандемията от Covid-19.

Видеото вече беше излъчено пред публиката на коледно събитие в Уестминстърското абатство. Съпругата на принц Уилям и Уокър са го записали тайно в студио преди концерта.

Музикантът пуска песента за първи път. Тя се казва „За тези, които не могат да бъдат тук“ („For Those Who Can’t Be Here“). Идеята на Кейт да участва като пианист била лично нейна и я споделила с Уокър, след като двамата се срещнали на благотворително събитие по-рано през годината.

„Събрахме се, репетирахме песента около 9 пъти и накрая тя просто ги разби. След това се упражняваше още няколко дни от разстояние и вече можехме да пристъпим към записа“, разказа 30-годишният британец, цитиран от BBC.

„Бях наистина впечатлен, защото едно нещо е да я запишеш с мен в студиото, когато сме само двамата, а съвсем друго е да го направиш със струнен квартет и два беквокала. Мисля, че и двамата бяхме много нервни, че нещата няма да проработят по план и че някой ще разочарова другия, но тя беше просто прекрасна“, каза още той.

Кейт и Уилям споделиха видеото в профила си в Twitter. Те посветиха песента на всички, които са подкрепяли общностите си по време на пандемията: „От тези, които трябваше да се изолират от любимите си хора, до невероятните граждани, подкрепили нашата Национална здравна служба и подпомогнали хората в нужда – мислите ни са с вас“.

Кейт Мидълтън, която ходи на уроци по пиано, отбеляза, че Великобритания се е изправила пред много предизвикателства по време на Covid-19, много хора са загубили близките си, а тези на първа линия са били поставени „под огромно напрежение“. Песента за Коледа е жест от нея и Уокър към тях.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Радев се разгневи на Рюте във Фейсбук

България най-вероятно ще остане сама в "чаклнята" на Шенген

00:16 - 03.12.2022

Има опасност България да остане сама извън Шенген

Нидерландия обаче ще подкрепи кандидатурите на Румъния и Хърватия в Шенген

18:06 - 02.12.2022

Кадър на ДПС, оглавявал дирекция на КПКОНПИ, се оказа с плагиатствана дисертация в УНИБИТ

Свързаната с ДПС юристка Христина Атанасова е преписала 43% от научния си труд

17:28 - 02.12.2022

"Хартиената коалиция" продължава с атаките срещу Изборния кодекс

Втори ден т.нар. "хартиена коалиция" прокарва желаните от нея изборния промени

16:35 - 02.12.2022

ГЕРБ може да предложи кабинет на малцинството, но опонентите им предвиждат тройна коалиция

От партията ще запазят в тайна номинацията за министър-председател до понеделник

15:35 - 02.12.2022

Икономистът Никола Янков: Новината на деня не са хартиените бюлетини, а изолацията на България от Шенген 

Без интеграция в Шенген и Еврозоната България ще деградира постепенно до статута на Сърбия, пише Янков.

14:38 - 02.12.2022