Кейт Мидълтън разказа за лечението от рак и направи първа публична изява за годината (Обновена) Снимка: © Getty Images

Новината е обновена в 16:54 на 15 юни 2024 г.


Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън направи първата си публична поява за годината, като се включи в ежегодния военен парад по случай рождения ден на крал Чарлз III.

Това е първата публична изява на принцесата за тази година, след като през март тя разкри, че е била диагностицирана с рак. Кейт участва в парада, който е едно от най-големите кралски събития за годината. По традиция той се празнува през лятото, а не на самия рожден ден на краля през ноември.

Принцесата на Уелс наблюдаваше церемонията от прозорците на кабинета на генерал-майор, заедно с трите си деца - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Тя се появи облечена в бяла рокля с тъмносини детайли. Фотографите уловиха няколко момента, в които тя се усмихва и разговаря с децата си по време на парада.

Плановете за появата ѝ на събитието бяха разкрити малко по-рано заедно с актуална информация за здравословното състояние на принцесата, която продължава лечението си с химиотерапия.

В лично изявление тя споделя за напредъка, който е постигнала от коремната ѝ операция насам, и говори за дългия път към възстановяването, който все още ѝ предстои.

"Имам напредък, но както всеки, който преминава през химиотерапия, знае, има добри и лоши дни", пише тя.

"В тези лоши дни се чувстваш слаб, уморен и трябва да дадеш почивка на тялото си. Но в добрите дни, когато се чувстваш по-силен, искаш да се възползваш максимално от това, че се чувстваш добре", допълва принцесата на Уелт.

42-годишната Кейт заяви, че се надява да участва в още няколко публични ангажимента през лятото. Самата тя не се е появявала публично от миналата Коледа.

Заедно с личното послание принцесата на Уелс публикува и своя нова снимка. На нея тя позира на открито в Уиндзор, където живее с принц Уилям и трите им деца. Облечена е небрежно в джинси и блейзър.

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън

Снимка: Matt Porteous/X

Фотографията е дело от Мат Портеус - фотограф, който стои зад много от семейните снимки на принцеса Кейт и принц Уилям.

"Все още не съм извън опасност. Уча се да бъда търпелива, особено по отношение на несигурността. Приемам всеки ден такъв, какъвто е, слушам тялото си и си позволявам да отделя необходимото време, за да се излекувам", пише още Кейт.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024