Кейт Уинслет получи BAFTA за сериал, в който играе с дъщеря си Миа Снимка: © Getty Images

"Ако можех да разделя тази награда наполовина, щях да дам втората част на дъщеря ми" - с тези думи Кейт Уинслет успя да трогне цялата зала по време на церемонията за телевизионните награди BAFTA в нощта на 14 май.

Уинслет спечели отличието за най-добра актриса за ролята си в сериала "I Am Ruth" по британския Channel 4, в който си партнира със своята 22-годишна дъщеря Миа Трепълтън. Историята разказва за отношенията в семейство на самотна майка, чиято дъщеря в тийнейджърска възраст изпада в психическа криза.

Колкото по-дистанцирано и враждебно настроено става момичето, толкова по-ясно става за майка ѝ, че причината за напрежението е токсична зависимост от социалните мрежи - но се чувства безсилна да ѝ помогне.

Сериалът е вдъхновен от реални истории на семейства, чиито деца са доведени до психически срив заради търсенето на внимание и самочувствие през социалните мрежи.

"Имаше дни, в които за нея беше агония да навлезе толкова дълбоко в една много плашеща емоционална територия - и бях зашеметена от нея. "I Am Ruth" e създаден за родителите и техните деца, за семействата, които се чувстват като заложници на опасностите на онлайн-света. За родители, които мечтаят да можеха да общуват със своите деца-тийнейджъри, но вече не могат. И за младите хора, които стават зависими от социалните мрежи и по-мрачните им страни - не е нужно това да бъде вашият живот", каза Кейт Уинслет.

Тя се обърна от сцената на наградите BAFTA към "хората на власт и хората, които могат да направят промяна" с думите:

"Моля ви, криминализирайте вредното съдържание, моля, премахнете вредното съдържание. Не го искаме. Искаме да си върнем децата. Не искаме да губим съня си от ужас за менталното здраве на децата си".

Миа Трепълтън е родена през 2000 г. от първия брак на Кейт Уинслет с режисьора Джим Трепълтън. "I Am Ruth" e третата продукция, в която се снима в последните години.

Кои бяха победителите в останалите категории:

  • Най-добър актьор - Бен Уишоу за This is Going to Hurt
  • Най-добър комедиен сериал - Derry Girls
  • Най-добър драматичен сериал - Bad Sisters
  • Най-добър документален филм - The Real Mo Farah
  • Най-добър минисериал - Mood
  • Най-добър лимитиран драматичен сериал - I Am Ruth
  • Най-добър актьор в комедийна програма - Лени Ръш в Am I Being Unreasonable?
  • Най-добра актриса в комедийна програма - Шивон Максуини за Derry Girls


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Хакери препродадоха билети за турнето на Тейлър Суифт в Европа

Колко сигурни са билетите на Eventim

20:11 - 07.05.2024
Важно днес

Коя е Ива Иванова - новата изпълнителна директорка на фонд "Земеделие"?

Досегашният шеф на фонда стана служебен министър на земеделието

18:57 - 07.05.2024