Километрични опашки по пътя за Гърция при ГКПП "Кулата"

Пътищата към Гърция през "Кулата" се оказа запушен от автомобили ден след като съседната страна въведе нови ограничения за достъпа на чужденци през сухопътните граници.

Опашката по АМ Струма около Марикостиново е около 10 км, а голямо задръстване се е образувало и по пътя от Петрич към Кулата.

Колоните са започнали да се образуват малко преди обяд заради големия наплив на пътници и бавното обработване на документите за влизане в Гърция.

Снимки от колоните показват, че голяма част от чакащите автомобили са чуждестранни. Гърция забрани влизането на туристи през границите си с Албания, Северна Македония и Турция. С България са отворени само ГКПП "Кулата", която поема основният трафик от страната и от съседните държави, и ГКПП "Маказа", който беше оставен отворен за леки коли и микробуси.

"Единственият входен път за Гърция. Опашка от 5 км на Кулата-Промахон. Ужасно е, движим се бавно в една колона", пише румънски потребител с името @MrVerguillas в Twitter.

ГКПП "Илинден", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода" не допускат преминаване през гръцките пубктове.

Всички пътуващи към Гърция туристи трябва да имат готовност да представят на електронен или хартиен носител предварително попълнените електронни формуляри PLF (Passenger Locator Form).


ЗА ГЪРЦИЯ САМО ПРЕЗ "КУЛАТА": ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ, ЗА ДА ПЪТУВАМЕ КЪМ ЮЖНАТА НИ СЪСЕДКА


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024