Най-новият анимационен филм "Миньоните 2" се оказа вдъхновение за необичайно активна аудитория - доста големи групи от тийнейджъри, които пълнят киносалоните, облечени в костюми с вратовръзки или шалчета в чест на основния "злодей" Гру.

Всичко започва като тренд в TikTok под името #GentleMinions, като се разпространява в страни като Великобритания, Австралия, Норвегия и др.

В серия от клипове момчетата в костюми и сериозни физиономии "дефилират" по ескалаторите в моловете, кланят се пред картонените фигури на миньоните в лобито на киното, ръкопляскат по време на прожекцията на филма и все така колективно се изнасят от салона.

В някои от случаите тийнейджърите от #GentleMinions не са спрели дотук, а са разхвърляли пуканки и обелки от банани из цялото кино. Веригата Odeon във Великобритания обяви, че няма да допускат групи от млади мъже в официално облекло заради подозрения за готвен хаос.

В един от клиповете в TikTok се вижда, че "агитката" е излязла директно пред екрана и пее песента на миньоните по време на текуща прожекция.

Hollywood Reporter цитира данни, според които 34% от публиката на "Миньоните 2" в САЩ в премиерния уикенд е на възраст от 13 до 17 години, което се смята за необикновено голям дял сред тийнейджърите за анимационен филм.

Предишното заглавие от серията за миньоните, която дебютира през 2017 г., е имала само 8% зрители в тази възрастова категория.

Почти 90% от аудиторията на "Миньоните 2" e под 25-годишна възраст, а една четвърт от тях са деца под 12 г.

Анимацията прави най-успешна премиера за семеен филм в САЩ от началото на пандемията със 125 млн. долара приходи от билети.

Официалният TikTok-канал на "Миньоните" подкрепя феновете си, които разпространяват мемето #GentleMinions. Само за последната седмица каналът е привлякъл 1 милион нови последователи - т.е. е увеличил с 50% аудиторията си от създаването си преди около година.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

"Булгаргаз" обяви търг за втечнен природен газ до терминал Ревитуса

Крайният срок за оферти е 16 август. Ако няма уговорено разтоварване - сключените договори се анулират, пише в условията

"Газ не открихме в интерконектора": Вицепремиер се оплака от недовършено строителство на гръцката връзка

Според МРРБ строежът бил "като една луксозна сграда с мебели, в която обаче няма ток и няма хубав достъп до нея"

Flex е по-велико от flat - новите устройства на Samsung

Galaxy Z Flip4 и Fold4 - от лайфстайл и селфита до работа на голям "малък" екран

На екскурзия до Франция - за ваксина срещу маймунска шарка

Европейци пътуват, за да получат имунизация срещу болестта

Играта на Дмитрий Медведев - от мек либерал до агресивен рупор на военната пропаганда

Един разговор с Путин в Астрахан стои в основата на трансформацията му

Журналисти и преподаватели настояват Румен Радев да даде убежище на Алексей Алчин

"Екстрадирането му ще е сериозен удар по авторитета на България"