Някои от най-големите филмови фестивали в света ще комбинират усилия, за да предоставят съвместно онлайн безплатно събитие в края на следващия месец.

Между 29 май и 7 юни "We Are One: A Global Film Festival" ще ни предостави възможността да гледаме класики и нови филми в Youtube, един от организаторите, редом с Tribeca Enterprises.

Лентите ще са подбрани от екипи на редица кино форуми, сред които международния филмов фестивал в Берлин, филмовия фестивал в Сидни, международния филмов фестивал в Токио, филмовите фестивали "Трибека" и "Сънданс", международния филмов фестивал в Торонто и тези във Венеция, Кан и Ню Йорк. 

"Често говорим за уникалната роля на киното да вдъхновява и обединява хората отвъд всякакви граници и различия в това да помагат на света да се възстанови. We Are One: A Global Film Festival събира куратори, артисти и разказвачи, за да могат те да забавляват и да предложат облекчение на глобалната публика. Имайки за партньори изключителни фестивали и Youtube, ние се надяваме да дадем на хората шанса да оценят силата и изкуството на киното и да им покажем каква е есенцията на всеки фестивал."

Макар достъпът до прожекциите да е безплатен, зрителите ще могат да даряват средства на Световната здравна организация. 

Вече имахме възможността да гледаме един музикален фестивал онлайн, когато някои от най-големите изпълнители в света се събраха за "Благодарим ви за опита, за грижата, за човечността!” - световният музикален елит отдаде чест на медиците в подкрепа на медиците, които се борят с коронавируса. Тогава за Фонда за солидарност на СЗО бяха събрани около 150 милиона долара. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети