Премиерът Кирил Петков обяви, че е готов да преговаря с представители от протеста на "Възраждане", малко след като активисти на партията направиха опит да щурмуват сградата на Народното събрание. 

Петков, който все още е под карантина, очаква да бъде освободен от нея до петък, 14 януари, тъй като е с бустерна ваксина и няма данни за зараза от Covid-19. 

"Формата на протест е важна форма, аз я приветствам. Участвал съм в тази форма, бил съм при Белия автобус, в протестите срещу правителството на ГЕРБ. Единственото, за което съжалявам, е, че не мога да съм при хората, защото съм в карантина. Вярвам, че трябва да сменим това разделение "наши", "ваши", "различни". В петък би трябвало да свърши моята карантина, ако имам PCR, който да докаже, че не съм с Covid-19. Още в петък бих приветствал избрани членове на протестиращите, които имат експертиза да говорят за Covid-19 - лекари, доктори, вирусолози. Ако имат конструктивни идеи как по-добре да управляваме кризата, бих се вслушал винаги в техните мнения", каза Кирил Петков в интервю за Нова ТВ. 

На протеста на "Възраждане" се появиха хора като Атанас Мангъров и Георги Тодоров, които от две години оспорват нуждата от прилагане на каквито и да е противоепидемични мерки. Сред ораторите имаше и жена, която обяви, че ваксините вкарвали чип в организма и позволявали контрол чрез 5G. 

Кирил Петков коментира, че е готов да обсъжда "по-конструктивни мерки", но не и да дебатира за това дали Covid-19 съществува. 

"Не мисля, че има българи, които да се радват да имат зелен сертификат, но това беше мярка, заради която се увеличи ваксинацията - това е критично важно, за да възстановим икономиката си", каза още той. 

"Възраждане" опита да щурмува сградата на Народното събрание (обновена)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Жестоко убийство на съпругата на координатора на ГЕРБ в Русе, двама мъже са обвинени

Извършителите са признали за убийството на шефката на аптеки Еранухи Пехливанян

На живо: Радев и Йотова полагат клетва и започват втория си мандат

Президентът се обръща към нацията от трибуната на Народното събрание

Пореден случай на агресия срещу медици, Сербезова призова за "уважение, а не терор"

Мъж е задържан, след като нахлу в Covid-отделение в Русе и се спречка с лекари

Лена Бориславова: Прокуратурата забравя, че власт власт възпира

"КПКОНПИ няма да е едноличен, а колективен орган"

След уволнението в "Автомагистрали": "Задкулисието се връща през задния вход"

Десислава Христова уличи новия шеф на АПИ във връзка с проблемна фирма от "инхаус" поръчките

Microsoft купува създателите на Call of Duty и World of Warcraft за $69 млрд.

Това е най-голямата сделка по придобиване в историята на Microsoft