Снимка: © Screenshot

"Продължаваме промяната" е завършила законодателната програма на коалицията, в която са включени над 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети в следващите 6 месеца. Това съобщи премиерът в оставка Кирил Петков преди началото на редовното заседание на Министерски съвет.

Петков посочи, че днес се очаква да бъде изпратена цялата програмата, а голяма част от предложените закони трябва да бъдат приети дори в следващите 4 месеца, "ако искаме България да продължи в темпа, в който сме застнали и милиардите евро за усвояване, които трябва да влязат в българската икономика, да се усвоят", посочи той.

"Ето защо е толкова важно решението в следващите няколко дни на всеки един депутат, който трябва да реши иска ли да закрие българския парламент и да направи невъзможна тази програма да се реализира или ще поеме държавно отговорно отношение и ще застане зад развитието на България", заяви премиерът в оставка.

През почивните дни се състояха първите разговори на "Продължаваме промяната" с БСП и с "Демократична България" по отношение на сформирането на нов кабинет. Трите партии се споразумяха за сътрудничество в обща коалиция и изготвянето на план с конкретни идеи и срокове.

БСП и ДБ ще подкрепят "Продължаваме промяната" за ново правителство

Преди началото на редовното заседание на Министерския съвет Петков поздрави и министъра на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер за подписването на меморандум за инвестиция за 84 млн. лева в 3D ендоскопи.

По-рано в интервю пред bTV Лорер посочи, че "Продължаваме промяната" няма да предложи проектокабинет в края на тази седмица, ако не събере нужната подкрепа от гласовете на 121 депутати. По думите му и до момента се търси подкрепа, като не достигащите гласове са шест. Той категорично отхвърли обвиненията на опозицията, че партията предлага пари и постве на депутати срещу вот в подкрепа на кабинета.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Бившият служебен вицепремиер Деница Златева ще оглави "Булгаргаз"

Златева беше зам.-председател на БСП, но в момента е вътрешна опозиция на Корнелия Нинова

Алексей Навални: Олигарсите на Путин заобикалят санциите, a Западът не прави нищо

"Чиновниците няма да направят нищо - особено когато лобистите на Путин издават сластния звук от отварящо се куфарче"

Инспекцията по труда опроверга Неохим за масовите уволнения заради скъпия газ

Изявления на Бойко Борисов и директора на завода Стефан Димитров доведоха до проверка в предприятието за торове

ПП отново ползва регистрацията на по-малки "мандатоносители" за Избори 2022

Ако съдът впише партията в близките дни, тя ще се добави към коалицията

Съпругата на Удо Ланге е посочила извършителя на убийството

Прокуратурата още не знае дали Елизабет Ланге е съучаствала в престъплението

Радан Кънев зове евроинституциите "да спрат" екстрадициите по искане на Москва

Повод е случаят с руснака Алексей Алчин, след като прокуратурата и съдът във Варна допуснаха да бъде върнат на режима на Путин