Кирил Петков ще води листа в Пловдив, Асен Василев - в Хасково

Кирил Петков и Асен Василев ще водят листи с кандидати за депутати на "Продължаваме промяната" в родните си градове - Пловдив и Хасково.

На второ място в Пловдив ще бъде поставен проф. Христо Даскалов, специалист в областта на безопасността на храните. Все още не са финализирани всички имена на водачи на листи.

"Избираме водачите на листите във всяка област, защото ние наистина започнахме да работим по политическия проект в момента, в който спряхме да сме министри", каза той.

Всички кандидати ще трябва да подпишат декларация, че се отказват от банковата си тайна, и да декларират имуществото си.

Кирил Петков отрече да е водил разговори с Георги Цанков - бизнесмен от Пловдив, бивш състезател по гребане, дългогодишен общински съветник в община "Родопи", свързван с Николай Маринов-Малкия Маргин в местната преса.

"Никога не съм говорил с Георги Цанков. До този момент никога не съм имал разговор, нито едно виждане с него. Виждаме, че не само се самообявяват разни хора, а отделно някакви хора ходят по различни бизнеси, за да събират пари от наше име. Ако не сте разговаряли с нас, нито можете да бъдете водачи, нито можете да бъдете част от листа, нито можете да събирате пари за нас. Предпочитаме по-къси листи, но всеки човек в тях да спазва тези критерии", каза Петков.

Той обяви, че през следващата седмица ще покани "Демократична България" и "Изправи се! Ние идваме" на разговори за разписване на "основни принципи на бъдещо коалиционно управление".

"Абсолютно ясно ни е, че следващото управление трябва да е коалиционно. Първите хора, с които бихме направили това коалиционно споразумение, са ДБ и ИБГНИ. Но не мислим, че е умно и демократично да вкараме избирателите в общи листи. Ако сте много десен избирател, как ще гласувате за Мая Манолова? Ако сте по-ляв, как ще гласувате за най-десните? Не трябва да правим политически инженеринг, трябва да кажем - това са общите ни цели, с които всички са съгласни. Не спираме демократичния процес, всеки трябва да има пълния избор", каза Петков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024
Важно днес

Цензура или скъп хонорар? За какво е последният медиен скандал в Италия

Италиански писател обвинява RAI и Джорджа Мелони, тя пусна спорната му реч във фейсбук

08:19 - 25.04.2024
Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024