Кирил Петков и Асен Василев ще водят листи с кандидати за депутати на "Продължаваме промяната" в родните си градове - Пловдив и Хасково. 

На второ място в Пловдив ще бъде поставен проф. Христо Даскалов,  специалист в областта на безопасността на храните. Все още не са финализирани всички имена на водачи на листи. 

"Избираме водачите на листите във всяка област, защото ние наистина започнахме да работим по политическия проект в момента, в който спряхме да сме министри", каза той. 

Всички кандидати ще трябва да подпишат декларация, че се отказват от банковата си тайна, и да декларират имуществото си. 

Кирил Петков отрече да е водил разговори с Георги Цанков - бизнесмен от Пловдив, бивш състезател по гребане, дългогодишен общински съветник в община "Родопи", свързван с Николай Маринов-Малкия Маргин в местната преса. 

"Никога не съм говорил с Георги Цанков. До този момент никога не съм имал разговор, нито едно виждане с него. Виждаме, че не само се самообявяват разни хора, а отделно някакви хора ходят по различни бизнеси, за да събират пари от наше име. Ако не сте разговаряли с нас, нито можете да бъдете водачи, нито можете да бъдете част от листа, нито можете да събирате пари за нас. Предпочитаме по-къси листи, но всеки човек в тях да спазва тези критерии", каза Петков. 

Той обяви, че през следващата седмица ще покани "Демократична България" и "Изправи се! Ние идваме" на разговори за разписване на "основни принципи на бъдещо коалиционно управление". 

"Абсолютно ясно ни е, че следващото управление трябва да е коалиционно. Първите хора, с които бихме направили това коалиционно споразумение, са ДБ и ИБГНИ. Но не мислим, че е умно и демократично да вкараме избирателите в общи листи. Ако сте много десен избирател, как ще гласувате за Мая Манолова? Ако сте по-ляв, как ще гласувате за най-десните? Не трябва да правим политически инженеринг, трябва да кажем - това са общите ни цели, с които всички са съгласни. Не спираме демократичния процес, всеки трябва да има пълния избор", каза Петков. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"

Евростат: България е втора по бедност в ЕС след Румъния

Над 1/3 от населението на страната е изложено на бедност и материални лишения

Меркел посети Ердоган за последно - разбраха се за бежанците и за преговори с талибаните

Германският канцлер беше на визита в имение в Истанбул