Кирил Петков и Асен Василев ще водят листи с кандидати за депутати на "Продължаваме промяната" в родните си градове - Пловдив и Хасково.

На второ място в Пловдив ще бъде поставен проф. Христо Даскалов, специалист в областта на безопасността на храните. Все още не са финализирани всички имена на водачи на листи.

"Избираме водачите на листите във всяка област, защото ние наистина започнахме да работим по политическия проект в момента, в който спряхме да сме министри", каза той.

Всички кандидати ще трябва да подпишат декларация, че се отказват от банковата си тайна, и да декларират имуществото си.

Кирил Петков отрече да е водил разговори с Георги Цанков - бизнесмен от Пловдив, бивш състезател по гребане, дългогодишен общински съветник в община "Родопи", свързван с Николай Маринов-Малкия Маргин в местната преса.

"Никога не съм говорил с Георги Цанков. До този момент никога не съм имал разговор, нито едно виждане с него. Виждаме, че не само се самообявяват разни хора, а отделно някакви хора ходят по различни бизнеси, за да събират пари от наше име. Ако не сте разговаряли с нас, нито можете да бъдете водачи, нито можете да бъдете част от листа, нито можете да събирате пари за нас. Предпочитаме по-къси листи, но всеки човек в тях да спазва тези критерии", каза Петков.

Той обяви, че през следващата седмица ще покани "Демократична България" и "Изправи се! Ние идваме" на разговори за разписване на "основни принципи на бъдещо коалиционно управление".

"Абсолютно ясно ни е, че следващото управление трябва да е коалиционно. Първите хора, с които бихме направили това коалиционно споразумение, са ДБ и ИБГНИ. Но не мислим, че е умно и демократично да вкараме избирателите в общи листи. Ако сте много десен избирател, как ще гласувате за Мая Манолова? Ако сте по-ляв, как ще гласувате за най-десните? Не трябва да правим политически инженеринг, трябва да кажем - това са общите ни цели, с които всички са съгласни. Не спираме демократичния процес, всеки трябва да има пълния избор", каза Петков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

The Freestyle: Въображението, капсулирано в прожектор

The Freestyle е като пълноценен 100-инчов смарт телевизор, който може да носите в раницата си

Der Standard: За Кирил Петков ГЕРБ, Възраждане и ДПС са „коалиция от ада“

ПП е "ясен контрапункт на проруския блок от партии" в България, пише медията

Украйна поиска да влезе в НАТО по бързата процедура

Зеленски би преговарял с Русия - но не и с Путин

Асен Василев: В коалиция на кражбата с ГЕРБ и ДПС няма да участваме

"Нито ще ги подкрепим, нито ще сме златен пръст, нито ще участваме в ограбването на България"

Нинова се противопостави на ПЕС заради Русия: "Не козируваме на чужди решения"

БСП е против резолюцията на европейските социалисти, включваща подкрепа за санкции срещу Москва и военна помощ за Украйна

ЕС слага таван на цените на тока

Според правилата на сделката компаниите, които осигуряват ток в ЕС и печелят непропорционално много от ръста на цените на енергията, ще бъдат облагани допълнително

"Русия има четири нови области": Путин официално обяви анексията на една пета от Украйна

Путин подписа "договорите за присъединяване", с които Русия незаконно анексира четири окупирани региона в Украйна

"Не подкрепям никого"? Задраскана бюлетина? Какъв е смисълът от протестния вот?

Не си губете времето - с това не наказвате нито една политическа сила на парламентарни избори

От актьорската до политическата сцена: 100-те изгряващи звезди според "TIME"

Актрисите Сидни Суини и Лили Колинс, заедно с украинския министър Олександр Кубраков оглавяват списъка на 100-те изгряващи личности.