Кирил Петков ще води листа в Пловдив, Асен Василев - в Хасково

Кирил Петков и Асен Василев ще водят листи с кандидати за депутати на "Продължаваме промяната" в родните си градове - Пловдив и Хасково.

На второ място в Пловдив ще бъде поставен проф. Христо Даскалов, специалист в областта на безопасността на храните. Все още не са финализирани всички имена на водачи на листи.

"Избираме водачите на листите във всяка област, защото ние наистина започнахме да работим по политическия проект в момента, в който спряхме да сме министри", каза той.

Всички кандидати ще трябва да подпишат декларация, че се отказват от банковата си тайна, и да декларират имуществото си.

Кирил Петков отрече да е водил разговори с Георги Цанков - бизнесмен от Пловдив, бивш състезател по гребане, дългогодишен общински съветник в община "Родопи", свързван с Николай Маринов-Малкия Маргин в местната преса.

"Никога не съм говорил с Георги Цанков. До този момент никога не съм имал разговор, нито едно виждане с него. Виждаме, че не само се самообявяват разни хора, а отделно някакви хора ходят по различни бизнеси, за да събират пари от наше име. Ако не сте разговаряли с нас, нито можете да бъдете водачи, нито можете да бъдете част от листа, нито можете да събирате пари за нас. Предпочитаме по-къси листи, но всеки човек в тях да спазва тези критерии", каза Петков.

Той обяви, че през следващата седмица ще покани "Демократична България" и "Изправи се! Ние идваме" на разговори за разписване на "основни принципи на бъдещо коалиционно управление".

"Абсолютно ясно ни е, че следващото управление трябва да е коалиционно. Първите хора, с които бихме направили това коалиционно споразумение, са ДБ и ИБГНИ. Но не мислим, че е умно и демократично да вкараме избирателите в общи листи. Ако сте много десен избирател, как ще гласувате за Мая Манолова? Ако сте по-ляв, как ще гласувате за най-десните? Не трябва да правим политически инженеринг, трябва да кажем - това са общите ни цели, с които всички са съгласни. Не спираме демократичния процес, всеки трябва да има пълния избор", каза Петков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024