Клекшопът на ,,Г.С. Раковски" се превръща в Klek Shot бар през декември Снимка: © Jack Daniel's

От 8 декември емблематичният клекшоп на столичната улица „Г. С. Раковски“ до НАТФИЗ ще се превърне в първия по рода си Klek Shot бар. Това ще се случи благодарение на Jack Daniel‘s Tennessee Apple, който се влее в нощния живот на София с творчески подход. Новият вкус на марката ще може да бъде опитан от всеки минаващ през локацията както като шот, така и под формата на различни студени и топли коктейли.

В началото на 90-те клекшоповете стават неизменна част от софийската градска култура. Десетки мазета и сутерени са трансформирани в малки магазинчета, а странното им очарование бързо ги превръща в един от неофициалните символи на София. През последните години клекшоповете постепенно започнаха да намаляват и към момента са застрашени от изчезване.

Затова Jack Daniel’s Tennessee Apple вдъхва нов живот на този, обичан от всички, градски феномен.

До 30 декември клекшопът на ул. „Раковски“ ще се превърне в Klek Shot и ново място за леко питие преди потапянето в кипящия в района нощен живот. Барът ще работи през вечерите от четвъртък от 18.00 до 22.00 ч. и петък и събота – от 19.00 до 00.00 ч. Професионални бармани ще забъркват шотовете и коктейлите с Jack Daniel‘s Tennessee Apple на всички посетители e.

Клекшопът на ,,Г.С. Раковски" се превръща в Klek Shot бар

„Градските хора променят парти културата по целия свят. Точно техните желания и нужди ни предизвикват да намираме нови начини да достигнем до тях, като им предоставяме нови изживявания и начини да се забавляват и разпускат. Това е причината да създадем първия Klek Shot бар, превръщайки клекшоп не просто в място, от което да купим в движение необходимото ни за парти вечерта, но и да се забавляваме и срещнем с приятели”, коментира Калоян Георгиев, Бранд Мениджър в Браун Форман, фирмата-собственик на марката.

Той допълва, че на фона на парти културата по света, България се отличава като предпочитана дестинация в Европа за уикенд забавления. А срещата на по питие на улични спотове е тенденция сред младите хора, като това им предоставя чувство на лекота, лежерност и свобода.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024
Живот

Рецепта за козунак? А какво ще кажете за козуначени мъфини

Великден през 2024 година звучи като време за по-практично приготвяне на храна

10:04 - 27.04.2024