УниКредит сменя предварително дебитните карти на 1 млн. клиенти  Снимка: © Getty Images

Третата по активи банка у нас - "УниКредит Булбанк" сменя дебитните карти на 1 милион клиенти в следващите 12 месеца, като част от тях вече са получили предизвестие за прекратяване на отношенията си с банката за настоящите си карти. Това е резултат от решение на централно ниво - всички 13 банки от групата на УниКредит да сменят Visa с Mastercard. Досега банката работеше ексклузивно с Visa.

В България обновяването на 1 млн. дебитни карти ще се прави поетапно.

„Всеки месец част от клиентите ни ще получават съобщение, че дебитната им карта ще бъде обновена. Това ще продължи в рамките на 12 месеца, като крайната дата за функциониране на настоящата Visa дебитна карта е различна, спрямо месеца в който се случва обновяването,“ обясниха от УниКредит Булбанк за „Булевард България“.

Някои от клиентите на банката вече са известени, че до дни ще трябва да получат преиздадената си дебитна карта с бранд на Mastercard, независимо от това, че валидността на досегашните им карти все още не изтича.

Преиздаването на картите е безплатно за потребителите, като се запазват текущите ценови условия и направените месечни онлайн абонаменти, става ясно от съобщението на УниКредит.

За разлика от дебитните, при кредитните карти миграцията към Mastercard ще бъде само за новоиздадените. Действащите кредитни карти няма да бъдат обновявани.

Новите карти ще са тип Mastercard Touch Card™ с валидност 6 години. Веднага, след като ги получат, клиентите ще трябва отново да ги активират в профила си за мобилно банкиране "Булбанк Мобайл".

Картите са изработени от рециклирана пластмаса и имат с прорез, който позволява разпознаване на вида разплащателна карта чрез допир за незрящи.

Решението за смяната на VISA с Mastercard централно ниво e обявено на 26 май 2023 година. То се отнася за всички 13 банки от групата на Уникредит и постепенно ще бъдат сменени 20 милиона карти.

В рамките на миграцията към Mastercard, УниКредит в България обяви, че до 30 юни за всяко плащане с Mastercard банката ще дарява по 1 стотинка в подкрепа на "Очи на четири лапи" за отглеждане на кучета водачи за незрящи.

Очакванията са сумата да е около 90 000 лева.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024