Клиниката на Майкъл Джордан, която не връща нито един пациент Снимка: © Getty Images

Легендата на баскетбола Майкъл Джордан се превърна в герой за най-бедните жители на Шарлът (Вашингтон).

Джордан и здравната верига Novant Health обявиха създаването на нова клиника, която ще предоставя здравни грижи на всички пациенти от района, независимо дали са здравноосигурени или не.

Клиниката се открива в район на Шарлът, който не разполага с почти никакви близки алтернативи за лечение на местното население.

Лечебното заведение е част от благотворителната програма на Джордан в помощ на общността. 57-годишният шесткратен шампион от NBA е съсобственик на "Шарлът Хорнетс".

Самият той е израснал в Уилмингтън, Северна Каролина, недалеч от града на "Стършелите".

Баскетболната звезда отдели 7 млн. долара от собствените си средства, за да подкрепи изграждането на две болници.

Първата от тях отвори врати през октомври 2019 г., и от пролетта започна да осигурява Covid-тестове за над 13 000 души.

"Ефектът от първата клиника е неизмерим, а ако Covid-19 ни научи на нещо, то е колко важна е достъпната, безопасна и качествена здравна грижа сред общностите, които имат най-голяма нужда от нея".

Ангажиментът на Майкъл Джордан за подобряването на здравето на нашите съграждани е дълбоко вкоренен", казва главният изпълнителен директор на Novant, които си партнират с легендата.

"The Last Dance": Историята на отбора, който промени баскетбола завинаги

Майкъл Джордан, смятан за най-добрия баскетболист на всички времена, прави пробива си в NBA през 1984 г. и показва потенциала си още в първия сезон за "Чикаго Булс". Джордан има шест шампионски титли с Чикаго и златен медал от Олимпиадата в Барселона с дрийм тийм-а на САЩ.

Кампанията му за здравни грижи на хора без финаснови възможности за здравно застраховане е само една от каузите за равен шанс, които той подкрепя.

Само преди няколко седмици той обяви решението си да създаде нов отбор в серията NASCAR, който ще даде възможност на повече чернокожи състезатели да пробият в автомобилните спортове.

„Когато растях в Северна Каролина, родителите ми водеха мен, братята и сестрите ми на състезанията и съм фен на NASCAR през целия си живот“, каза Джордан. „Моментът изглеждаше перфектен, тъй като автомобилните серии се развиват и подкрепят все повече социалната промяна. В допълнение към даренията, които направих в борба срещу системния расизъм, виждам това като шанс да образовам младата публика и да открия повече възможности за чернокожите в автомобилните състезания“.

Майкъл Джордан сформира отбор в NASCAR, за да даде шанс на чернокожите пилоти


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024