Кметът на с. Антон обяви убития мъж за престъпник, за да се защити от критиките в "чадър" над арендаторите

Полицейската акция в Антон продължава втори ден след убийството на 28-годишен пастир, за което беше обвинен местен арендатор, а брат му беше арестуван.

Кметът на общината Андрей Симов, който беше уличен от местните хора за покровителстване на двамата заподозрени, обаче реши да отклони обвиненията от себе си и да ги насочи към загиналия мъж.

Симов се включи на живо почти едновременно в ефира на bTV и Nova от центъра на селото, като беше събрал група от свои служители и поддръжници.

33-годишният кмет обяви, че разбрал от Facebook-публикации за предполагаема престъпна дейност на пастира, който беше пребит до смърт преди дни.

Самият Симов призна, че досега не е познавал загиналия човек, защото той няма адресна регистрация в селото, но "в един пост във Facebook" прочел, че той бил "рецидивист и изнасилвач".

Той определи убийството се като "някакъв битов инцидент" и попита дали ако престъплението се беше случило в София, дали медиите щяха да търсят отговорност от Йорданка Фандъкова. Община Антон се състои единствено от селото, в което са регистрирани по-малко от 1500 души, а вдовицата на убития посочи директно кмета като човек, който е прикривал братята.

Кметът вече е разпитван от полицията по случая с убийството, като е дал показания дали познава пострадалия и извършителите, в какви отношения са били и каква връзка имат с общината.

Той потвърди, че съпругата на обвинения за фаталния побой работи в администрацията му, но е назначена преди встъпването в длъжност като кмет през 2019 г.

Както сигналите на местни жители, така и официалната справка на МВР показват, че срещу заподозрените братя е имало множество оплаквания за заплахи и тормоз, за които до момента е образувано само едно досъдебно производство.

В четвъртък беше открит и още един пастир, който се издирваше от дни във връзка с инцидента в Антон. Според информация на бТВ, той също е станал жертва на побой и е дал показания срещу двамата задържани братя.


Убийството в с. Антон: Серия от сигнали за тормоз и заплахи за 2 г., нито една присъда


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024
Живот

"Животът няма аутокорект" - Платформата „Как се пише?“ с нова образователна кампания

Сайтът „Как се пише?“ е най-популярният онлайн справочник за правописа, пунктуацията и граматичните правила в българския език.

19:42 - 27.03.2024