Кметът на Сандански е на свобода без обвинение: "Проверката срещу мен е целенасочена"

Кметът на община Сандански Атанас Стоянов (ВМРО-БНД) беше освободен от ареста без обвинение в късните часове на 15 ноември. В изборния ден той бе задържан от полицията по сигнал за търговия с гласове.

Стоянов беше арестуван по пътя между селата Склаве и Ново Делчево с плик пари и списъци с имена, открити в автомобила му. Не са били намерени обаче достатъчно доказателства за повдигане на обвинение.

Кметът на Сандански беше посрещнат от служители в общината с аплодисменти във вторник сутрин. Той заяви пред журналисти, че бил „натопен“ и откритото в колата му не е негово, а е било „подхвърлено“.

„Оказах пълно съдействие на полицията. В хода на проверката, учудващо за мен, в колата ми бе намерена чужда вещ, с която нямах нищо общо. Плик, в който се оказа определена сума пари. Тази проверка все още продължава. Според мен тя е, меко казано, целенасочена“, твърди Атанас Стоянов.

„Само във вчерашния ден в полицията са извикани около 120 души, които са били в списъците. От тях нито един не е потвърдил съмнението, че съм въздействал с някаква материална облага за гласуване за определено лице или партия“, каза още кметът на Сандански.

Във Facebook той написа, че въпреки опитите да бъде „дискредитиран“, справедливостта възтържествувала. Стоянов възнамерява да търси правата си в съда във връзка с ареста, който според него е незаконен.

Атанас Стоянов управлява общината от 2019 г. насам, като победи на втори тур действащия по това време градоначалник от ГЕРБ Кирил Котев.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024