Биографичната книга на Бритни Спиърс стана бестселър и беляза успехи и за музиката ѝ Снимка: © Getty Images

Биографичната книга на Бритни Спиърс - "Жената в мен", отчете големи продажби, като продаде близо 1,1 млн. копия само в САЩ през първата седмица след официалното ѝ пускане на пазара.

Данните включват броят предварителни поръчки, продажбите на физическите издания, електронни книги и аудиокниги.

"Жената в мен" излезе на 24 октомври и веднага беше оценена позитивно от литературните критиците, които изтъкнаха, че това е завладяващ разказ за издигането на поп звездата до световна слава и за продължаващите ѝ борби, включително за попечителството, под което тя беше попаднала през голяма част от живота си.

"Вложих сърцето и душата си в мемоарите си и съм благодарна на феновете и читателите си по целия свят за тяхната непоколебима подкрепа", заяви Спиърс в изявление, публикувано от нейните издатели.

Въпреки забележителните данни за продажбите през първата седмица, книгата на Спиърс все още изостава по успех от някои други автобиографии. Като мемоарите на принц Хари - "Резервен" (Spare), които излязоха през януари - но отчетоха доста по-високи продажби през първата си седмица в САЩ - близо 1,6 млн. копия.

Спиърс обаче постига резултатите си без допълнителна рекламна кампания, тъй като отказва медийни изяви за популяризиране на книгата си.

В същото време обаче читателите на мемоарите ѝ допринасят за повече продажби и стриймове на музикалния ѝ каталог. Според компанията за анализи в областта на музиката и развлеченията Luminate само за няколко дни слушането на музикалния каталог на Спиърс се е увеличило с 18,2%, а продажбите на нейните албуми с 36,8%. Цифрите продължават да се покачват, твърдят от компанията.

Аудиокнигата на "Жената в мен" също се радва на особена популярност - особено поради факта, че е прочетена от номинираната за "Оскар" актриса Мишел Уилямс. Аудиокнигата получава високи оценки и според издателството това е най-бързо продаваното аудио издание в историята на компанията. То обаче не обяви конкретните цифри за това.

Един от откъсите от книгата, които придобиха особена популярност, е свързан с разкритията на звездата, че е била принудена да направи аборт, защото някогашната ѝ половинка - Джъстин Тимбърлейк, не е искал да става баща.

Преди дни стана ясно, че "Жената в мен" ще излезе и на български език - по-малко от месец след официалната си премиера. Точната дата за това е 13 ноември.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024